Ratkon edelleenkin italialaisten normaalipainoisuuden salaisuutta (enkä nyt todellakaan kuvittele, että kolme kertaa Italiassa käytyäni olisin asiantuntija ;)), ja muutamia havaintoja tein:

  • useimmat söivät pizzoista vain keskukset täytteellä, reunat jätettiin lautaselle
  • aamiaisella (hotellivieraitten suuri enemmistö oli kotimaan matkalla olevia italialaisia) en nähnyt kenenkään vetelevän sämpyläkekoa (kuten huomattavasti tukevammat saksalaiset tekevät), italialaiset näyttivät syövän yhden kaksi voisarvea tai sämpylää
  • pasta-annokset eivät olleet isoja kulhollisia, vaan pasta oli yksi ainesosa ruokalajissa

How to Stay Beautiful like Sophia Loren

You would never interest Sophia Loren in a low carb diet. The ageless Italian beauty is a great believer in the power of pasta. ”Everything you see I owe to spaghetti” she told the world.

Kun muistelen niitä aikoja, jolloin itse söin leipää ja pastaa päivittäin, niin ero on siinä, että leipää meni monta palaa ja spaghettia aina kaksi lautasellista. Minulla on lähipiirissäni myös kaksi pasta-addiktia, jotka kerran aloittaessaan syövät koko kattilallisen.

Olen täysin vakuuttunut siitä, että yksi tärkeä syy suomalaisten ylipainoisuuteen on virallisesti suositelluissa järjettömän suurissa leipämäärissä, höystettynä vielä myslillä, perunoilla, riisillä ja pastalla. Jos meitä sen sijaan olisi jo lapsena opetettu ruokakulttuuriin, jossa leipä ja pasta ovat oikeasti lisukkeita eivätkä pääruoka, olisimme varmasti hoikempi kansa…

Eataly, osa 1

Mainokset