En ole unohtanut juoksuproggistani! En vain ole pystynyt juoksemaan lymfapökkelöisillä jaloillani. Juoksukoulun viikolla neljä kävin kerran sauvakävely-juoksahtelu-lenkillä, mutta sen jälkeen jalkani ryhtyivät italialaiseen lakkoon.

wikipedia: Italialainen eli hidastuslakko, jossa työntekijät ovat työpaikalla ja tekevät töitä, mutta verkkaiseen tahtiin tai jokaista säännöstä pilkuntarkasti noudattaen tai tekevät sen ja vain sen, mitä nimenomaan käsketään. Ensimmäisen kerran tällaisen työtaistelun sanotaan tapahtuneen Italian rautateillä, mistä nimitys juontuu.

Pystyn kävelemään. Mutta viikonlopun marssiminen Torinossa sai jalkani superhuonoon kuntoon. Tänä aamuna sain taas ottaa kumihanskat käteen ja survoa itseni kumisukkahousuihin (lymfapotilaan tukisukkahousut ovat sellaiset, että ne melkein pysyvät itsekseen pystyssä; niiden päälle taisteleminen on kuulkaa työtä ja tuskaa :D!).

En siis saavuttanut tavoitettani siltä osin, että nyt juoksisin pakottomasti vaikka tunnin ajan. Juoksen pakottaen puoli tuntia. Enkä oppinut pitämään juoksemisesta. Se kummastuttaa minua, sillä pidän sauvakävelystä, patikoinnista, pyöräilystä… Juoksemisessa joudun pakottamaan itseni ajattelemaan muuta, etten ajattelisi jaksanko nyt tuonne ja tuonne tai kuinka tylsää tää nyt onkaan … Sauvakävellessä meditoin luontevasti ja nautin liikkeestä. Totta kai hyväksyn sen, ettei juokseminen ole mun juttuni, mutta en vain ihan tajua mikä siinä niin tökkii. Äkkipäätään voisi luulla, että jalkojen lymfakierron häiriö olisi syy, mutta ei se ole. En ole pitänyt juoksemisesta silloinkaan, kun jalkani ovat olleet paremmassa kunnossa. Ja jalkojen lymfakierron häiriö ei todellakaan ole syy olla liikkumatta –  täsmälleen päinvastoin! Mulle on elinehto pysyä liikkeessä, jos en halua elefanttijalkoja.

Juoksukoulu-kirjan avulla sain juoksutekniikkaani kuitenkin paremmaksi. Lisäksi todistin itselleni, että kyllä minä nyt jotenkin juosta hölköttelen puoli tuntia, ja todennäköisesti pystyisin kunnolla karkuun pinkaisemaan, jos mörkö tulisi tiellä vastaan.

Kalle Kotiranta ja Taru Schroderus: Juoksukoulu – opi juoksemaan neljässä viikossa

Juoksukouluun liittyvät aiemmat postaukset

Ownindex 2011

Juoksukoulu, nollas viikko

Juoksukoulu, viikko 1

Juoksukoulu, viikot 2 ja 3

 

Mainokset