Pakkasimme eilen lounaan satulalaukkuihin ja pyöräilimme Schwanheimiin. Sen laitamilla on metsää sekä puistoalue, jonne on rakennettu grillauspaikka. Frankfurtissa on useita puistoja, joissa grillaaminen on sallittua, niistä suurin ja tunnetuin on Ostpark. Meiltä Schwanheimin metsäpuistoon on noin 25 kilomteriä, juuri sopiva pyöräilymatka, kun ottaa huomioon, että grillaamisen ja ”brunssi”skumpan jälkeen pitää pyöräillä takaisinkin.

Vastoin elämänfilosofiaamme meillä oli mukana kertakäyttöinen grilli. Sillä sai villisikavartaat kyllä kypsiksi, mutta onhan tommosen käyttö aika pelleillyä. Emme tienneet, että Schwanheimiin olisivat riittäneet omat grillihiiletkin (ja riittävän aikaisin aamulla tuleminen, että saa grillauspaikan …). Mutta ruoka oli herkullista ja Kloster Eberbachin Sekt myös!

Mukana meillä laatulukemista 😀

Ukko ruokaperäisillä.

Ihmiskirjon ja kielten sekamelskan perusteella vaikuttaa siltä, että sunnuntaigrillaaminen puistossa on erityisesti meidän maahanmuuttajien suosiossa. Kielistä pongasin ainakin puolan, espanjan ja italian; yksi seurue näytti olevan kiinalaissyntyisiä ja kuvassa olevat lienevät alunperin Pakistanista.

Tunnelma oli hyvin rauhallinen. Lapsia oli paljon, mutta ne leikkivät eivätkä keskittyneet rääkymiseen. Grillaaminen näyttäisi kaikissa kulttuureissa olevan miesten hommaa, niin muuten meidänkin perheessä.

Ruokalevon ja leppoisan oleskelun jälkeen siivosimme jälkemme, hyppäsimme pyörien selkään ja pyöräilimme tällä kertaa Frankfurtin keskustan läpi takaisin kotiin. Mainin rannalla oli juhlat naisten futiksen maailmanmestaruuskisojen kunniaksi. Saksalaiset ovat omalla sympaattisella tavallaan hupaisia: oli juhlan aihe mikä tahansa, sitä juhlitaan syömällä bratwursteja saksansämpylän välissä, juomalla olutta ja kuuntelemalla saksanhumppaa. Lapsille on tietysti pomppulinna. Me emme jääneet juhlimaan naisfutareita. Vasta nyt lunttasin netistä, että semifinaali on 13. päivä, ja saksalaisilla on maansuru, sillä he hävisivät japanilaisille. Täällä jalkapallo on vähintään yhtä vakava asia kuin Suomessa jääkiekko, siitä ei kuulkaa lasketa leikkiä :P.

Me tuumimme, että olipa kiva tapa viettää sunnuntaita!

Mainokset