Tämä on todennäköisesti ensimmäinen muotia käsittelevä postaus blogissani. Siitä yksinkertaisesta syystä, että taidan ymmärtää muodista suunnilleen saman verran kun sika baletista. Vietin viikonlopun Luxemburgissa, jokakesäinen traditiomme on käydä Blues’n Jazz Rallyessa.

Miesten muotia pääsee tässä muotireportaasissani edustamaan Sayre Brothers 

Nick Sayre  (oik.) näytti millainen on bluesmiehen katu-uskottava päähine: päähän sidotaan ensin rokkihuivi ilmeisesti kaljun peitoksi takaraivoon solmimalla, sen päälle sitten olkistetson. George Sayren (vas.)  housut eivät kaukaa otetussa kuvassa oikein näy, mutta ne olivat todennäköisesti uskomattomimmat, mitä ikinä olen esiintyvällä taiteilijalla nähnyt. Ukkokin kommentoi, että ne on taidettu pestä ja silittää viimeksi 1970-luvulla. Kengät olivat mustat ja nähneet lankkia viimeksi samoihin aikoihin kuin housut pesua. Mutta olennaista ei tietenkään olleet Georgen  housut, vaan taitava kitarointi. Mies itse vaikutti kovin sympaattiselta, kasvoista päätellen hän oli seitsemänkymppinen, tai sitten hän oli vain elänyt sellaisen elämän.

Naisten muotia edustaa sitten Ms. Zeno Louisiana Mojo Queen. Kuva on valitettavasti kehnohko, oli yö ja  satoi rankasti. Mojo Queenillä on niin kutsuttu perinteinen vartalo (vrt. Mma Ramotswe) ja hänellä oli aika uskomattomat tissit. Varmaankin hänen push-upinsa olivat jotain kokoa GG :D. Mojo Queen tihkui naisellisuutta ja lauloi upeasti. Ei ihme että vieressä soittanut kitaristi vaikutti olevan aika innoissaan. Mojo Queen ei häpeillyt esitellä reheviä muotojaan – ja SE vaikuttikin olevan muotitrendi Luxemburgissa.

Näin kaupungilla  pyöreitä naisia, joilla oli vartalonmyötäiset trikoot ja hyvin naisellinen, yhtä vartalonmyötäinen, yläosa. Ja he näyttivät viehättäviltä. Ensimmäisen nähdessäni yllätyin, niin syvään takaraivoon on iskostettu ajatus ”kilojen peittämisestä” (vaikka olenkin aina inhonnut pulskille naisille myytäviä poppanatelttoja). Sitten aloin tarkkailla katukuvaa, ja huomasin vissin eron: on kokonaan toinen juttu pukeutua numeroa paria liian pieniin vaatteisiin, silloin näyttää vain ja ainoastaan liian pieniin vaatteisiin survoutuneelta läskiltä. Mutta aivan ilmeisesti joku vaateketju Keski-Euroopassa myy perinteisen muodokkaille naisille sopivia vartaloa nuolevia vaatteita.

Kivaa, että myös Suomeen alkaa tulla kauniita vaatteita kaikenkokoisille naisille!

Mainokset