Nürnbergin Brückenfestival kuuluu jokakesäisiin festariperinteisiimme. Perjantai-illan kiinnostavin esiintyjä oli Friendship Society Brooklynista New Yorkista. Slagsmålsklubben Malmöstä oli pettymys, ihan standardia nörttiteknoa, joka sai vain pulssin nousemaan 200:aan ja tinnituksen korviin…

Lauantaina koko Saksassa muistettiin Berliinin muurin pystyttämistä, josta oli kulunut tasan 50 vuotta. Me juhlistimme päivää kiertämällä Nürnbergin vanhan kaupungin muurin viertä kaupungin ympäri.

Nürnberg on hirmuisen tunnelmallinen ja viihtyisä kaupunki. Kaupunkihan tuhoutui toisen maailmansodan loppuvaiheissa aika tarkkaan, mutta se on jälleenrakennettu entisen kaltaiseksi. Me satuimme Tucher Schloßiin, kun siellä oli jokin Israelin ja Saksan ystävyysseurojen juhla. Linnan pihalla soitti klezmer-bändi ja jengi harjoitteli juutalaista häätanssia.

Muurin (ja Nürnbergin vanhan kaupungin) kiertäminen ei varmaan reippaalla tahdilla kauan veisi, mutta me pysähdyimme milloin missäkin. Minulle oli ihan uutta esimerkiksi se, että Nürnbergissä on Frauentor Mauerin kohdilla ilotaloja, joissa naiset kauppaavat itseään näyteikkunoissa Amsterdamin tyyliin.

Baijerilaiset syövät yllätys-yllätys paljon makkaraa ja sämpylöitä. Ja juovat tietysti olutta. Oluen ystävälle Nürnberg varmaankin on paratiisi, olutpuutarhoja on lukuisia toinen toistaan viihtyisämpiä. Jos kunto kestää, siellä voisi harrastaa olutsuunnistusta panimoravintolasta toiseen. Minä tykkään kovasti tunnelmasta niissä Biergarteneissa, mutta en varsinaisesti ole olutihmisiä.

Tänään aamumme alkoi baijerilaisjumpalla… On kuulkaa ihan perätön juoru, etteivät baijerilaiset jumppaisi muuta kuin käsivarrenkoukistajaa litran oluttuopeilla! 😀

 

Samasta teemasta aiemmin blogissani:

Viime vuonna pyöräilimme Nürnbergiin.

Mainokset