Olin lauantaina bileissä, joihin vain tolkuttoman venyvä huumorintajuni oli voinut minut viedä: Radiokanava HR4:n 25-vuotisschlagerjuhlissa. Saksalaiset schlagerit kuuluvat mieheni perversioihin, itse näen niissä viihdyttävyyttä vain parodiana. HR4-kanavan kuuntelijoiden keski-ikä lienee 65.

Illan pääesiintyjä oli G.G. Anderson, sellainen noin 150-senttinen ”ikäisekseen nuorekas” eli muutamaan otteeseen kiristetty reilut kuuskymppinen. Minusta on hirmuisen kiinnostavaa, miten tuommoiset köhköh sanotaanko einytihanheteroiltavaikuttavat liimat voivat olla seksisymboleita ja naissankareita. Mummelit olivat ihan innoissaan!

Ja koska oltiin saksalaisjuhlassa siellä tietysti myytiin bratwursteja saksansämpylöitten kanssa sekä olutta. Kovin innokasta olutkansaa ei iskelmäväki vaikuta olevan.  Makkaraa sen sijaan kului sitäkin enemmän. Ja ihmeitten ihme: tarjolla oli pelkästään luomubratwursteja (ja ne olivat hurjan hyviä).

Hienointa antia tapahtumassa olivat nämä puujaloilla liikkuneet iskelmämehiläiset. Käsittämätöntä: he kävelivät tuntikausia hyvin epätasaisessa alustalla, myös mukulakivillä,  puujaloilla kertaakaan horjahtamatta ja ilman merkkiäkään väsymyksestä. Mikä kehonhallinta!

Sunnuntaina teimme parituntisen aamiaisensulatuskävelylenkin Wilhelmshöhen linnan puistossa. Puiston rakennutti aikoinaan maakreivi Karl von Hessen-Kassel.

Kaukana häämöttää Herkules, joka on Kasselin tunnusmerkki.

Täällä oli helteinen viikonloppu. Minun puolestani saisi syksy jo tulla.

Minähän olen synnynnäinen linnanrouva, ilman linnaa tosin, mutta bongaan aina ”omia linnojani”. Tässä yksi. Ja toinen, mistä olen vuosia haaveillut on oldtimer-auto. Niitäkin bongaan aina.  Jatkoimme puistoretkeltä Oldtimer-tapaamiseen, jossa äänestettiin Hessenin vuoden oldtimer. Tässä yksi ”minun autoni”. Borgward Isabella 50-luvun lopulta:

Sunnuntaina HR4 jatkoi juhlaansa Oldtimereitten lisäksi vanhalla rokilla. Ja silloin näin kyllä esikuvani! Kun berliiniläinen 50-luvun rokkia esittänyt bändi aloitti, lavan eteen pomppasi arviolta 80-vuotias mummo rokkaamaan oikein elämänsä tunnossa. Jaloissaan hänellä oli saksalais-ainot, mutta niin vain helmat heiluivat ja koko kroppa eli. Aina kappaleen lopuksi hän hihkui wowwow!(Kuva ei valitettavasti onnistunut vangitsemaan mummon lavashowta, meillä on videonpätkä mutta en saa liitettyä tähän videoita koneelta).

Ja tässä vielä ukon vanhuudenkuva. Hän kasvattaa keisari Wilhelmin viiksiä ja haaveilee tämmöisestä lookista:

Mainokset