Mahani on melko vähähappoinen ja kuulin, että ruotsintipoista saattaisi apu löytyä. Nopealla googlauksella löysin Maria Trebenin ohjeen ”Jumalan apteekista”

Die folgenden Angaben beziehen sich auf eine Menge von 2,5 Liter Branntwein, Kornschnaps o.Ä.

26,0 g Aloe
13,0 g Myrrhe
2,0 g Safran
2,0 g Sennesblätter
2,0 g Kampfer
18,0 g Rhabarberwurzel
9,0 g Zittwerwurzel
5,0 g roter Ton
18,0 g Theriak venezian
4,0 g Eberwurzwurzel
7,0 g Enzianwurzel
7,0 g Angelikawurzel
2,0 g Tormentill
2,0 g Bibergail
5,0 g Lärchenschwamm
2,0 g Muskatblüte
18,0 g Kalmus
35,0 g Muskatnuss
7,0 g Diptamwurzel

Tilasin netin kautta valmiin yrttisekoituksen, olisi aika haastavaa yrittää koota nuo itse. Suomessa niitä saa ainakin Frantsilan yrttitilalta. Baarikaapissani ei ollut 40% viljaviinaa, sen sijaan käytin ukrainalaista hunaja-chilipippuri-votkaa. En ole ihan varma, haittaavatko nuo hunaja chili vai parantavatko tehoa. Laitoin lasipurkkiin yrttejä suunnilleen oikeassa suhteessa ja lisäsin puoli litraa viinaa. Nyt sen annetaan vetäytyä parisen viikkoa. Sen jälkeen siivilöidään litku, ja ryhdytään käyttämään ruokailun yhteydessä. Irvileuoille tiedoksi (sen verran maistoin), että litku on niin pahaa ettei tosiaankaan tule kiusausta ottaa ruokalusikallista enempää. 😀

Minulla on katarrivatsahistoria (nykyisin pääsääntöisesti oireeton), joten suhtaudun suurella varovaisuudella nyt niin muodikkaaseen suolahappohoitoon. Mieluummin ruotsintippoja minulle! Raportoin vaikutuksista kunhan käyttökokemusta kertyy.

Mainokset