Maanantaisoturin dieetissä kirjoitan maamantelista:

Maamanteli on Välimeren rannoilla kasvava viljakasvi, joka on saanut nimensä mantelimaisen makunsa vuoksi. Se ei kuulu pähkinöihin, joten se sopii pähkinäallergikollekin. Maamantelissa on kuitua 32 %. Makunsa vuoksi maamanteli sopii terveelliseksi lisäaineeksi erilaisiin jälkiruokiin.

Maamantelia myy Ruohonjuuri.

Olin käynyt Ruohonjuuren ostopäällikön kanssa sähköpostivaihtoa, ja hän lupasi ottaa maamantelin tuotevalikoimaan. Valitettavasti se ei onnistunutkaan, koska Ruohonjuuren käyttämät maahantuojat käyttävät vain tiettyjä yhteistyökumppaneita, joiden valikoimiin maamanteli ei kuulu. En tiedä, mitkä ”kauppapoliittiset” syyt estävät maahantuojilta uuden yhteistyökumppanin hankkimisen, mutta näin vain on. Eli maamantelia ei siis saakaan Ruohonjuuresta. Mikä kaikille muille maahantuojille vinkkinä: tässä olisi selvä markkinarako!

Maamantelia voit tilata suoraan esimerkiksi täältä. Minulla ei ole mitään kytkyjä firmaan, mutta olen vuosia käyttänyt heidän tuotteitaan. Ne ovat korkealaatuisia ja kyseessä on vanha perheyritys. Joten kannatan 🙂

PÄIVITYS 6.5.2012: EKOLOsta saa maamantelia ja piakkoin kuulemma myös Ruohonjuuresta.

Maamanteli sopii karppileivonnaisiin, mysleihin, jogurtin kanssa jne. Se on ruohokasvin hedelmästä jauhettua, joten se sopii pähkinäallergikoille kuten kirjassa kirjoitin sekä myös keliaakikoille.

LISÄTIETOJA:

Erdmandel (saksaksi)

Cyperus Esculentus (englanniksi) (tästä linkistä selviää, että maamantelia on käytetty myös karpinsyöttinä :D)

Mainokset