Sveitsiläisnainen ryhtyi valonsyöjäksi, ja kuoli, uutisoi päivän Iltalehti , sattuvasti Hullu maailma -osiossa. Valosyöjägurujen mukaan hän oli kuollut joko johonkin muuhun sairauteen tai syönyt valoa väärin…

Anna Gut näki elokuvan, jossa kaksi miestä väitti elävänsä pelkän valon energialla. 62-vuotias sveitsiläismies väitti eläneensä valolla kymmenisen vuotta, ja intialainen joogi väitti selvinneensä huikeat 70 vuotta ilman ruokaa tai vettä.

Anna Gut vaikuttui näkemästään, ja päätti ryhtyä elämään valoravinnolla. Kokeilunsa ensimmäisen viikon aikana hän ei nauttinut ruokaa tai juonut vettä, ja sylki sylkinesteensäkin säännöllisin väliajoin ulos. Toisella viikolla hän alkoi taas juoda, mutta jo tuolloin Gutin lapset alkoivat huolestua äitinsä kunnon nopeasta heikkenemisestä.

Anna Gut rauhoitteli lapsiaan, ja lupasi lopettavansa kokeilun jos hänen tilansa pahenee liikaa. Näin ei kuitenkaan tapahtunut. Gutin lapset huolestuivat, kun eivät saaneet naiseen yhteyttä, murtautuivat hänen asuntoonsa ja löysivät äitinsä kuolleena. Ruumiinavauksen mukaan hän oli kuollut nälkään.

Syömähäiriöihin erikoistunut lääkäri Dee Dawson varoittaa kokeilemasta valoravintoa.

– Se on itsemurhahakuista, hän kuvailee The Local -verkkolehdelle.

– Näillä ihmisillä on oltava jonkinlaisia psyykkisiä ongelmia. He tietävät varsin hyvin, että nälkiintyvät, jos eivät syö.

Monet mystikot ovat silti vakuuttuneita siitä, että ihminen voi elää valoravinnolla.

Heidän mukaansa Anna Gut ja muut kokeiluissa kuolleet ovat menehtyneet johonkin muuhun syyhyn, tai eivät ole noudattaneet ohjeita oikein.

Valonsyöjäliike on saanut alkunsa tiettävästi Australiasta. Valonsyöjien guru on Jasmuheeniksi itsensä ristinyt nainen.  Minulla ei ole mitään mystiikkaa vastaan, mutta sen sijaan aika tavalla kaikenlaista hyväuskoista idiotismia vastaan.  Enkä jaksa ymmärtää, miten nämä gurut pystyvät loputtomiin kusettamaan itseään ja kannattajiaan, väittämällä, että jos seuraajat sairastuvat tai eivät laihdu tai jopa kuolevat noudatettuaan ääriruokavaliota, he ovat syöneet väärin.

Mainokset