Olen viime kesän jälkeen satsannut tavallistakin enemmän viherpiiperrykseen. Olen idättänyt  ja tehnyt vihersmoothieita kuten aiemminkin, mutta sen lisäksi olen tehnyt viherjauhetta kaikista kuivayrteistä, joita kaapissa on. Jauhan pienessä hakkurissa basilikaa, persiljaa, tilliä, pinaattia, lehtiselleriä, lipstikkaa, mangoldia, rucolaa… Maustan chilillä ja itselleni teen vielä sekoitusta, jossa on merilevää mukana (mies ei siitä tykkää, hänestä se maistuu liian voimakkaasti kalalle). Viherjauhetta sotken sitten vähän kaikkeen, paitsi smoothieihin myös salaattien päälle, mausteöljyyn, tomaattimehun koristeeksi jne.

Eikä tässä vielä kaikki!  Kuten amerikkalainen populistikirjailija kirjoittaisi… Olen myös aloittanut pöytäpuutarhan pidon.

Kissanmintun ja valkosipulinvarren siemenistä sain itämään kaksi taimea.Miten ylpeä sitä voikaan olla näin pikkuruisesta sirkkalehdestä? Mutta en ole todellakaan koskaan itse viljellyt mitään, joten tämä on kuulkaa ihan neitsytmatka!

Koska täällä on jo kesä minun mittapuuni mukaan, olen siirtänyt kasvulaatikon parvekkeelle ilman noita kastelu- ja lamppuosia. Siellä kasvavat nyt kaksi pikkuista taimeani kaupasta ostettujen salvian, rakuunan ja mintun kanssa. Kaupunkiviljelmäni ei vielä kovin hääppöinen ole, mutta tästä se lähtee.

 

Lisää smoothieohjeita:

Flunssanhäätöön

Terapiapehmelö

 

Tiedustelut:

ZenGrow

 

Mainokset