Bubble Tea on alunperin Taiwanissa keksitty juomasekoitus, joka sisälsi teetä, maitoa ja jäitä. Kun juomaa ravisti, sen pinnalle muodostui pieniä kuplia. Myöhemmin juomaan alettiin lisätä tapioka-helmiä. Tapiokaa valmistetaan maniokista, se on pääasiassa tärkkelystä. Jossakin vaiheessa kuplateestä kehitettiin muotijuoma, joka pikkuhiljaa rantautunee Suomeenkin. Sitä mainostetaan 100% luonnontuotteeksi, mutta mainonta on vähintäänkin harhaanjohtavaa. Se on sokeri-aromiaine-pommi, jossa on noin 500 kcal. Sitä tarjotaan kertakäyttömuovimukeista, ja juodaan paksun pillin läpi.

Mutta ideanhan voi ottaa käyttöön ja tehdä juoman itse!

VARPUN BUBBLE TEA

  • 2 dl ananasmehua
  • 1/2 dl makeuttamatonta tyrnimehua
  • 3 dl vihreää teetä
  • 2 dl vettä
  • 80 g tapiokahelmiä
  • Molkosan Vitalitya
  • steviaa tai erytriolia (sukrin, karppisokeri)
  • jäitä/jäämurskaa

Sekoita mehut ja vesi ja kiehauta. Lisää tapiokahelmet  kiehuvaan veteen. Hämmennä kunnes helmet nousevat pintaan. Pienennä lämpö, ja keitä hiljaisella tulella 10 minuuttia. Nosta kattila pois levyltä ja anna juoman vetäytyä kansi päällä viitisen minuuttia. Siivilöi helmet (säästä mehu!) ja huuhtele ne kylmällä vedellä.

Jäähdytä tee. Ravistele jää, tee ja mehu yhteen. Laita neljän ison lasin pohjalle jäämurskaa ja  tapiokaa. Kaada päälle neste.

Yhtä hyvin voit tehdä kuplateetä vaikka rooibosteestä ja vadelmamehusta (lisäksi tapiokaa, vettä, jäämurskaa ja steviaa).  Luulenpa (en ole kokeillut – vielä :)), että Bubble Cacao voisi myös olla hyvää (maitoa, kaakaojauhetta, tapiokaa ja steviaa, raastettua tummaa suklaata päälle).

Nauti kesästä!