Silmäkulmieni variksenvarpaat ovat puolessa vuodessa lähes kokonaan kadonneet. Niitä voi verrata vaikka tuossa blogin yläpalkissa olevaan kuvaan. Silmien alla näkyy ryppyjä vielä, mikä johtuu todennäköisesti siitä, että olen arastellut neulata silmien ylä- ja alaluomia. Jatkossa kokoan hurjan luontoni ja tehostan niidenkin neulaamista.

Aidon kauneuden metsästäjien projektin puitteissa olen nyt reilut puoli vuotta käyttänyt Environin Ionzyme-sarjaa yhdessä AVST-puhdistusvaahdon ja kasvoveden kanssa. Ionzyme-tuotteet sisältävät peptidejä (proteiineja pienempiä aminohappoketjuja)  ja vitamiineja tehokkaasti imeytyvässä muodossa. Ionzyme on tarkoitettu meille 50+ naisille (ja miksei miehillekin)  ehkäisemään ennenaikaista vanhenemista.

C-Quence1: Ionzyme-sarjan aloitusgeeli. Matala A-vitamiinipitoisuus yhdistettynä keskivahvaan C- ja E-vitamiinipitoisuuteen. Herkälle iholle tai iholle, jota ei ole vielä totutettu A-vitamiiniin.

C-Quence2: Keskivahva A-vitamiinigeeli, joka sisältää runsaasti C- ja E-vitamiineja. C-Quence1:een tottuneelle iholle.

C-Quence3: Vahva A-vitamiinigeeli sisältäen runsaasti C- ja E-vitamiineja. C-Quence2:een tottuneelle iholle tai iholle, joka on totutettu AVST-sarjan vahvempiin voiteisiin.

C-Quence4 : Sarjan vahvin A-vitamiinigeeli, joka sisältää erittäin suuret pitoisuudet C- ja E-vitamiineja. Tarkoitettu erityisesti henkilöille, joilla on vakavia aurinkovaurioita tai niille, jotka haluavat saavuttaa vielä parempia tuloksia ihonhoidossa. Voidaan käyttää vasta, kun iho on tottunut C-Quence3:een, AVST 4- tai 5-voiteisiin tai Intensive-sarjan Retinol-tuotteisiin.

C-Quence Crème: Voide käytettäväksi yhdessä C-Quence Gel:ien kanssa ravitsemaan ihoa, vähentämään valovaurioita ja ylläpitämään ihon terveyttä. Sisältää runsaasti tehokkaita antioksidantteja. Sopii kaikille ihotyypeille ja voidaan käyttää lisäkosteuttajana muiden Environ-tuotteiden kanssa.

C-Quence Eye Gel: Silmänympärysgeeli, jossa on käytetty vitamiinien lisäksi peptidejä, jotka yhdessä vitamiinien kanssa kosteuttavat ihoa ja madaltavat ryppyjä. Sisältää myös Argirelinea, joka rentouttaa ohutta silmänympärysihoa estäen uusien ryppyjen syntyä. Geeli on erittäin tehokas silmänympärysihon kiinteyttäjä.

Ionzyme Focus Hydrating Serum: Hyaluronihapposeerumi kuivalle, aurinkovaurioiselle iholle ja hienoihin ryppyihin. Lisää ihon kosteutta ja volyymiä tehokkaasti.

Ihoni on tällä hetkellä tottunut jo C-Quence 4:ään eli kaikkein vahvimpaan A-vitamiinigeeliin. Olen viime helmikuusta lähtien  tehnyt myös säännöllisesti neulaushoitoja iholleni leimasimen näköisellä Focus-CITillä. Focus-CIT -neulauslaite on suunniteltu rypyille ja silmänympäryksille.  Laitetta painellaan hoidettavalle alueelle vieri viereen, jolloin pienet neulat reijittävät sarveiskerroksen. Sen jälkeen iholle levitetään Ionzyme Focus Hydrating Seerumia ja vitamiinivoidetta. Alkuun neulasin kerran viikossa, ja nyt kun ihoni on tottunut pari kolme kertaa viikossa. Hoito ei paljoa aikaa vie.

Huhtikuussa kävin Hoitola Kuulaassa Helsingissä Environin tehoimeytyshoidossa:

1. SONOFOREESI: Kasvot on huolellisesti puhdistettu ja haluttu vitamiiniseerumi on levitetty iholle. Erityishoitoa tarvitsevat alueet tai koko kasvot käydään läpi matalataajuisella ääniaallolla (n.22 kHz), joka saa solujen väliset lipidikerrokset värähtelemään ja muodostamaan tiehyeitä ihon syvempiin kerroksiin. Tutkimusten mukaan tiehyeet pysyvät noin tunnin auki.

2. IONTOFOREESI: Kasvoille levitetään kumimaiseksi naamioksi kovettuva Algi Mask, joka pitää ihon kosteana ja estää vitamiinien haihtumisen. Naamioon kiinnitetään iontoforeesilaitteen johdot ja laitteella annetaan 20 minuuttia pulsoivaa, sykäyksittäin toimivaa sähkövirtaa, joka vetää sähköisesti varautuneita vitamiinimolekyylejä yhteen ja työntää niitä ääniaallolla tehtyjä tiehyeitä pitkin ihon syvempiin kerroksiin. A- ja C-vitamiini pääsevät stimuloimaan fibroblasteja tuottamaan lisää kollageenia ja elastiinia.

3. HOIDON LOPETUS: Naamio poistetaan ja kasvoille levitetään haluttu päivävoide. Hoidon jälkeen iho on selvästi kosteampi, kirkkaampi ja heleämpi. Environ-hoitoja suositellaan sarjahoitoina 1-4 viikon välein ihon kunnosta riippuen. Säännöllinen A-vitamiinivoiteiden käyttö kotihoidossa on ehdottoman tärkeää parhaiden tulosten saavuttamiseksi.

Venlan tekemän hoidon jälkeen ihoni oli laakista säteilevämpi ja kiinteämpi. Suosittelen kaikille, jotka haluavat kaunistua nopeasti johonkin tilaisuuteen, jossa pitää näyttää mahdollisimman hyvältä!

Ihoni on nykyisin paitsi sileämpi myös vahvempi. Couperosani on vähentynyt silmin nähden,  enää yksi pieni läntti toisessa poskessa jäjellä. Ihon väri ja hehku ovat terveitä.

A -vitamiinin vaikutukset iholla
A -vitamiinin vaikutukset solutasolla
1. Ihon rakenne normalisoituu: epidermis tulee paksummaksi, pehmeämmäksi ja
kestävämmäksi.
2. Solukerrosten määrä ja laatu paranevat; solut ovat tiiviimmin toisiinsa
kiinnittyneinä, entsyymien, proteiinien ja ihon rasvojen laatu paranee.
3. Epidermis kiinnittyy lujemmin tyvikalvoon.
4. Melaniinin tasaisempi tuotanto ja kuljetus, jolloin keratinosyytit jakavat
melaniinin paremmin ja tasaisemmin.
5. Parempilaatuiset glykosaminoglykaanit ja solujen väliset rasvat, jotka
tasoittavat ryppyjä.
6. Paremmin toimivat Langerhansin solut, jotka tunnistavat ja tuhoavat
epänormaalit solut.
7. Parantuneet kollageeni- ja elastiinisäikeet, jotka vähentävät ryppyjä,
parantavat ja pehmentävät ihon rakennetta. Kuten laatoitettu lattia vaatii
hyvälaatuisen pohjan kantaakseen sitä peittäviä laattoja, niin myöskään
hyvälaatuinen ihon pinta ei tule kestämään huonolla ihopohjalla.
8. Ihon hiussuoniston toiminnan parantuminen, mikä johtaa voimistuneeseen
verenkiertoon ja hapen, ravinto- ja kuona-aineiden vaihtoon.
9. Pahanlaatuisten solujen muuttuminen takaisin normaaleiksi soluiksi. Iholle
vahingollinen, karsinogeeninen proteiini AP1 on osallisena nk.
metalloproteaasituotantoon, joka rikkoo ihon kollageenipohjan
(valovanheneminen) ja on siten osallisena ihosyövän kehittymiseen.
10. Talin tuotannon ja talirauhasten sarveistumisen (keratiinisaation) normalisointi.

Dr. Des Fernandes Environ

Hanna Markuksela ja minä,  Des Fernandesin fanit.

Ihonhoidossa ratkaisevia ovat tietysti elämäntavat. Olen kirjoittanut ihon sisäisestä hoidosta vuosien varrella useinkin. En ota aurinkoa, en polta ja syön ruokia, joita iho rakastaa. Olen koko ikäni hoitanut ihoani säännöllisesti, mutta en hysteerisesti. Environista on nyt tullut pysyvä osa ihonhoito-ohjelmaani. Näillä eväillä reippaasti vanhuuteen!

Kun olin huhtikuussa kuuntelemassa Environin kehittäjän tohtori Des Fernandesin luentoa, minua aivan erityisesti miellytti hänen painotuksensa: ”anti age” on jo ajatuksena järjetön ja luonnonvastainen, me vanhenemme joka hetki, miksi sitä vastaan pitäisi olla? Sen sijaan ”age control” eli hallittu vanheneminen on fiksu valinta sellaiselle, joka ei halua rupsahtaa rauhassa.

Aidon kauneuden metsästäjät -blogi

Aidon kauneuden metsästäjät Facebookissa

Environ Facebookissa

Lisätietoja Environista