Täällä Keski-Euroopassa on taas järjettömät helteet; sunnuntaina pahimmillaan +36 °C. Niinpä tuli ajankohtaiseksi taas aurinkoallergisen ihon suojaaminen. Kirjoitan tästä myöhemmin pikkutarkemmin, keinoja on useampia. Mutta tässä olennainen:

kesäkuun alussa olin Namibiassa, ja patikoimme savannilla monena päivänä useita tunteja. Niinpä olin tarkkana ihoni suojauksen kanssa. Aamurituaalini vei hiukan aikaa, kun ensin hoidin kasvot normaaliin tapaan Environin AVST-puhdistusvaahdolla, kosteuttavalla kasvovedellä, C-vitamiinivoiteella ja  A-vitamiinivoiteella (tämä vei aikaa kaksi minuuttia), ja sitten annoin aineiden imeytyä kymmenisen minuuttia eli touhusin välillä muuta. Sitten levitin RAD-voidetta ja annoin senkin imeytyä.

RAD SPF15: Tehokas aurinkosuojavoide, joka sisältää sekä auringon valoa suodattavia että heijastavia ainesosia. Suojakerroin 15 sekä UVA- että UVB-säteille. Lisäsuojaa antavat suuret määrät C- ja E-vitamiinia sekä beetakaroteenia, jotka tehokkaina antioksidantteina estävät vapaiden radikaalien aiheuttamia vaurioita ihossa. Voide sopii kaiken ikäisille imeväisiästä lähtien sekä kaikille ihotyypeille. RAD sisältää A-vitamiinia vain beetakaroteenin muodossa.

Aurinkovoiteen imeydyttyä taputtelin kasvopaperilla ylimääräisen kiillon pois, laitoin meikkivoidetta jossa oli myös 15 suojakerroin, ja lopuksi vielä puuteria jossa siinäkin oli 15 suojakerroin. Päivän mittaan lisäsin RADia ja puuteria. Tämä jokseenkin turhamainen touhuaminen johtui siitä, että aiemmilla Afrikan reissuillani olen masentavasti tuntenut itseni punaiseksi ja kiiltäväksi – tyypilliseksi turistiksi! Sen lisäksi ihon ärtyminen sattuu (kysehän ei siis tarkkaan ottaen ole allergiasta vaan yliherkkyydestä). Nokkosrokko poskilla on kipeä.

Näillä eväillä vältyin ihon palamiselta, nokkosrokolta, kiiltävän punaiselta naamalta ja masentavalta turistisuudelta.

Mainokset