Frankfurtin Museumsuferfest on juhla, joka saa mut aina tykkäämään nykyisestä kotiseudustani.

Frankfurtissa elävät lukuisia eri kansallisuuksia edustavat ihmiset juhlivat porukalla koko viikonlopun sillä tekosyyllä, että museot ovat yöllä auki. Me nautiskelimme aidossa multikulti(täkäläinen ilmaisu monikulttuurisuudelle) -hengessä bangladeshiläistä vegeruokaa ja saksalaista rieslingiä Mainin rannalla istuskellen. Sen jälkeen siirryimme vakain tuumin ja harkiten seuraamaan Feinstaub-lavan esiintyjiä. Kokemuksesta tiedämme, että siellä ovat ne parhaat.

Illan hauskin provokaatio nähtiin, kun lavalla esiintyi kelttirokkibändi, jonka nimi jäi mulle mysteeriksi. Bändin rumpali huusi juonnossa: Pussy Riot…! Enimmäkseen vaihtoehtoväestä koostunut pilveä poltteleva tai kaljaa ryystelevä yleisö tietty pidätti henkeään, että jee nyt saadaan kannattaa Pussy Riotia… ja rumpali jatkoikin lausettaan: ”Pussy Riot am Arsch!” (eli pussyt on persiistä). Yleisö hiljeni suuren hämmennyksen vallassa, mikä ei kaverilta jäänyt huomaamatta. Niinpä hän pehmensi, että ”hiukan kontroversiaali pitää aina olla.” Kunnon provokaation ystävänä minä tietysti tyrskin naurusta.

Pieni välisoitto tähän kohtaan

Kirjassani Nainen parasta vuosikertaa (2007) kirjoitin matesta:

Juo parikymmentä minuuttia ennen ateriaa iso lasillinen vettä tai mukillinen mate-, piparminttu- tai vihreää teetä. Mate on kofeiinipitoinen eteläamerikkalainen teelaatu, joka lisää perusaineenvaihduntaa ja rasvojen palamista, vähentää näläntunnetta ja piristää. Kokemusperäinen tieto kertoo, että kun vielä makeuttaa juoman stevialla, tämä lisää juoman ruokahalua hillitsevää vaikutusta (tutkimustietoa aiheesta ei ole).

Niinpä en yhtään ihmetellyt kun  lauantai-iltana esiintyneen latinskareggaerokkenrollbändin nimi oli Mate Power!

Ja kun Mate Powerin jälkeen lavalle astui Kummerbuben (huolipojut) oli euforiani täydellinen ihan ilman matejuomaakin! Vaikken schwyzerdütschiä paljoakaan ymmärrä muuten kuin luettuna, niin hauskaa oli.

Ukkoni häpeäksi pompin taas mukana 😀

Mainokset