Aloitan joulusta nauttimisen taas hyvissä ajoin. Ensimmäinen kehitelmäni oli

JOULUKAHVI

Keitä kahvi, lisää kerman joukkoon teelusikallinen puolukka- tai karpalojauhetta sekä steviaa  (älä vispaa liian pitkään, vaahto muuttuu muuten tahnaksi).
Lusikoi kerma kahviin joulumukiin, ripottele vaahdon päälle suklaakarpaloita.

Kahvia nautiskellessani luin Irmeli Castrénin Kodin jouluniksejä. Siihen on koottu kaikki mitä kunnon martan ja martin kannattaa tietää joulunvietosta. Siivousnikesjä, relaamiskeinoja, ruokien tuunausta vähemmällä vaivalla, tahranpoistoa, kynttilänpolttoa, joulukuusen käsittelyä… Jotkut niksit on selvästi osoitettu uusavuttomille, mutta kirjassa on useita hyviä neuvojia meillekin, jotka emme tarvitse kompassia löytääksemme keittiöön.

Lähiaikoina blogissani: hiilaritietoisia  jälkiruokaherkkuja jouluksi!

LISÄÄ AIHEESTA

Rosolli

Joulumunat

Marinoidut sipulit

Graavisiika ja mätismetana

Sherry-pekonisilli

Uunipunajuuret

Lohiceviche

Juurespyree

Joululohi kahdelle karpille

Jouluisia syrjähyppyjä