pekonia

Kuvassa on meneillään työvaihe, jossa rasvaisista paloista irrotetaan laardi juoksevaksi rasvaksi. Se siivilöidään ja laitetaan jäähtymään. Pekonikikkareet voi käyttää vaikka munakkaissa. Minä en sellaisesta aamiaisesta perusta, mutta ukko tykkää.

Kuten olen raportoinut, nyljimme vastikään villisian. Koska sika oli kesäsika, siinä oli valtavasti laardia. Ukko keräsi kaiken talteen, mutta ihan liikaa sitä kahden hengen talouteen tuli… Pitänee viedä linnuille joulupalleroita metsään.

Kehitimme uuden Schmalz-reseptin eilen:

Laardia pannulle sulamaan, joukkoon silputtua chilipaprikaa ja hienonnettua sipulia. Annetaan hetki muhia. Sitten lusikoidaan juokseva laardisekoite keramiikka- tai lasipurkkiin. Annetaan jäähtyä välillä sekoitellen. Siirretään jääkaappiin. Samasta reseptistä saa myös Karpin Painajaisen, kun tarjoaa chilischmalzia maalaisleivän kanssa (oikea tapa syödä Schmalzia). Mutta maistuu se muissakin yhteyksissä. Ihan järjettömän hyvältä!