broccoli-mushroom_fb_idealistLähde: The Idealist/ Facebook

Vuonna 2011 ilmestyi Maanantaisoturit. Blogikirjoituksissani näytän kokeilleen uusia tyylilajeja, ja äkkipäätään vaikuttaaa, että kirjoitukseni ärhäköityivät entisestään… Tuona vuonna linkitin myös paljon muiden blogien kirjoituksiin.

Pride and Prejudice and Zombies

”Kolme vuoropuhelua tämän hetken kuumista aiheista: pehmeät rasvat, rypsiöljy ja glutamaatti.Taiteilijan vapaudella olen keksinyt henkilöt. Ja blogistin egoismilla laittanut itseni edustamaan järjen ääntä. Uskokoon ken tahtoo!”

Piisamirotta tsunamia vastaan

”Tämän viikonlopun uutiskuvat ovat saaneet taas kerran miettimään, mikä tässä elämässä loppujen lopuksi on olennaista ja tärkeää. Pyöräily oman ukon kanssa on tärkeää. Ja tämä piisamiperhe …”

Valitut Palat on kääntänyt kelkkansa 180° ja jatkaa idioottilinjalla

”Niinpä niin. Näkisittepä savun, joka nousee korvistani parhaillaan. Arvatkaapa paljonko saan postia epätoivoisilta laihduttajilta, jotka ihmettelevät “mikä minussa on vikana, kun en laihdu vaikka noudatan kirjaimellisesti [noita yllämainittuja] ohjeita”?

Voin vakuuttaa, että PALJON.”

Oranssi ruokaviikko

Minullahan oli välillä erillinen ruokablogi, jonka yhdistin sitten  tähän samaan. Olen tyyppi, jonka on vaikea pysyä yhdessä teemassa, kiinnostavia aiheita on niin loputtoman paljon. Mutta taitaa tässä blogissa aika tavalla olla ruokaohjeitakin. Kannattaa vain klikata kategoriahaku ”Oikeaa ruokaa”.

Vähemmän huutoa, enemmän kuiskauksia

”Keskustelufoorumiahdistus on minulle vanhaa kauraa; jossakin vaiheessa hauskimmatkin muuttuvat sellaisiksi narsismin, heikon itsetunnon ja nokkimisjärjestyksen etsimisen lammikoiksi, joissa myrskyistä vesilaseissa syntyy elämää suurempi draama ja käytöstavat unohtuvat. Mutta Facebook-kuvion olin ajatellut hallitsevani. Kivaa leikkimistä, uusia ihmisiä, sopivasti sosiaalisuutta? Kunnes jossakin vaiheessa huomasin langenneeni omaan ansaani, hajottavani mieltäni joka suuntaan lukemalla kaiken maailman linkkejä ja antamalla vampyyrien imeä energiaa  minusta.”

Syö ja viljele vihreää

”K-vitamiinia on pidetty vanhastaan välttämättömänä vain veren hyytymistekijöiden muodostumiselle, eli kun saamme haavan, verenvuoto loppuu itsestään. Viime vuosina on kuitenkin havaittu, että K-vitamiinin riittävällä saannilla on paljon laajempi merkitys: Se vähentää luun haurastumista, osteoporoosia, ja pienentää diabetesriskiä. Tutkimusten mukaan luuntiheydellä ja elimistön K-vitamiinitasolla on suora yhteys. K-vitamiini ehkäisee myös verisuonten kalkkeutumista, pienentää syöpäriskiä ja myös aivot siitä hyötyvät.”

Muumioiltakin löytyy ahtautuneita verisuonia

”Jo muinaiset egyptiläiset kärsivät samanlaisista verisuonisairauksista kuin nykyihmiset. Valtimonkovettumatauti ateroskleroosi näyttää olleen aiemmin tiedettyä yleisempi faaraoiden Egyptissä, selviää Yhdysvalloissa julkaistusta tutkimuksesta.”

Kauniin ihon viholliset: pekoni ja sokeri

”Joidenkin ihmisten ihosta puskee eläinrasva, sen huomaa sameana ihonvärinä. Joidenkin ihosta tunkee sokeri, se taas näkyy säkkimäisenä yleisilmeenä. Ja ei,  tämä ei ole tieteellisesti todistettua, enkä ryhdy uskonsotiin asian vuoksi. Kunhan kerron, mitä silmäni ja intuitioni ovat minulle ilmaisseet.”

Suomalaisen terveysjournalismin taso – toukokuun pohjanoteeraus

”MTV3/Helmi poimii tätä nykyä terveysuutisensa amerikkalaiselta huumorisivustolta (kiitos vinkistä Jussille).

Cracked.com:ista voit myös lukea syvällisen analyysin aiheesta: Niiden ihmisten ymmärtäminen, jotka näkevät palaneessa paahtoleivässä Jeesuksen”

Muistelusarjani päättyy tähän. Vuoden 2012 luetuimmat jututhan löytyvät täältä. Ja randomjuttuja kuluneelta vuodelta en kaivele esiin, koska ne ovat vielä liian tuoreita. Palataan asiaan viiden vuoden päästä. Mikäli silloin vielä blogeja on olemassa. Vielä en tiedä mitä kaikkia uusia konnuuksia keksin ensi vuonna blogiini,

mutta esimakua saatte tsekkaamalla blogini uudenvuodenyönä klo 00.00!

Mainokset