Minulla on meneillään vihreä&hamppu -villitys. Syön vihreitä ruokia, koska sisäinen väripsykologini kertoo, että vihreä rauhoittaa, juurruttaa jalat maahan ja tekee iloiseksi.

viherkeitto2

VIHERKEITTO

  • salaattisydämiä
  • kesäkurpitsoita
  • hampunsiemenjauhetta
  • kuivattuja yrttejä
  • kuttufetaa
  • auringonkukansiemeniä
  • oliivi- ja kurpitsansiemenöljyä
  • Kelpamarea
  • Herbamarea

Keitin salaatit ja kesäkurpitsat kypsiksi, lisäsin veteen Kelpamarea (soijakastikkeen kaltaista merleväjutskaa, jota ei kai Suomen Vogelin valikoimissa ole; soijakastike korvaa maullisesti). Soseutin keiton sauvasekoittimella. Lisäsin hampunsiemenjauhetta, kuivattua sellerinlehteä ja auringonkukansiemeniä sekä lorauksen oliiviöljyä, ja maustoin Herbamarella. Lautaselle ripottelin vielä kuivattua persiljaa ja lirautin kurpitsansiemenöljyä. Jännän makuista, mutta hyvää!

hamppuleipäset

HAMPPULEIPÄSET

  • täysjyväspelttijauhoa
  • hampunsiemenjauhoa
  • kikhernejauhoa
  • jauhettua maamantelia
  • kauraleseitä
  • seesamin- ja unikonsiemeniä
  • omatekoista viherjauhetta
  • luomukananmuna
  • maitorahkaa
  • Herbamarea
  • vettä

Sekoitin kuivat ainekset, lisäsin kananmunan ja rahkaa sekä vettä, kunnes tuli sopiva taikina. Leivoin märin käsin sämpylöitä, jotka litistin leipäsiksi. Paistoin 200 °C ehkä puoli tuntia, en tullut niin tarkkaan katsoneeksi kelloa. Tarjoilin luomuvoin ja itseidätetyn sarviapilan kera.

Juomana tarjoilin itselleni Molkosan-vettä. Molkosan tasaa aterian aikaisia sokeripiikkejä. Ja kiinnostavaa kyllä IBS-mahalleni sopii alkuvehnä speltti, vaikkei vehnä sovi lainkaan.