valkaisu

Kaltaisilleni punaviinin ja tummapaahtoisen luomukahvin luomukahvin ystäville ilouutinen: nykyisin löytyy myös peroksiditonta hampaidenvalkaisua! Minulle tarjoutui mahdollisuus kokeilla LED-valon ja peroksidittoman valkaisugeelin yhdistelmää. Tämä valkaisee hampaita ilman vihlontaa ja kipua eikä vahingoita ikeniä tai hampaita. Peroksiditon valkaisu on pinnallinen ja valkaisun kestoaika on 3-6 kuukautta.

Kosmetologi Arja Lempinen kertoi, että perusedellytyksenä hoitoon tulemiselle ovat terveet hampaat ja ikenet. Jos sinulla on kariesta tai ientulehdusta, mene ensin hammaslääkäriin. No, minulla oli terveet hampaat, joten ensin aloitimme vertaamalla hampaitteni tämänhetkistä väriä hammasvärimalleihin. Arjan mukaan minulla on luonnostaan valkoiset hampaat, kahvinjuojaksi. Mutta en ole vuosikausiin valkaissut hampaitani juuri tuon vihlomisen vuoksi, joten ihan hammasharjalla näitä on hoidettu.

Sitten suuhuni laitettiin muovikehikko, silmilleni suojukset. Hampaat siveltiin peroksidittomalla valkaisugeelillä, led-valo heijastettiin hampaisiin. Ja sitten odotettiin. Välillä kävin sylkemässä geeliä pois ja huuhtelemassa, ja sitten käsittely uusittiin. Tuloksena olivat valkoisemmat hampaat (niitä verrattiin taas samaan hammasvärisarjaan). Minun hampaani kirkastuivat pykälän verran, joillakuilla muutos saattaa olla dramaattisempikin, mutta sellaisia sairaanvalkoisia jenkkihymyjä ei tällä keinoin tule. Suussani maistui mukavalta eikä vihlontaa esiintynyt. Uusintakäsittelyä suositellaan 3-6 kuukauden päästä.

Anja Nystén kirjoittaa Kemikaalikimara-kirjassaan:

Valkaisu itsessään ei  ole vaarallista, kunhan ikenet suojataan hyvin. Valkaisevana aineena on vetyperoksidi, joka voi väärin käytettynä syövyttää ikenet pahastikin. Kotikäyttöön myytävissä tuotteissa saa olla vetyperoksidia vain 0,1%. Kaupoissa, apteekeissa ja internetissä myytävissä tuotteissa määrä on monesti huomattavasti suurempi, eikä kotivalkaisuissa suojata ikeniä.

En halua tuhota ikeniäni peroksidilla, enkä kärsiä sitä vihlomista, mikä normivalkaisusta seuraa. En halua hangata hampaistani kiillettä pois hankaavilla valkaisevilla tahnoilla. Mutta haluan jatkaa kahvista ja punaviinistä nauttimista. Ja kauneuskäsityksiini kuuluu, että puhtaan valkoiset hampaat kaunistavat hymyä.

Nyt tämä yhtälö on ratkaistu: voin jatkaa hampaitten pesua Echinaforce- ja Dentaforce-hammastahnoilla, ja pari kolme kertaa vuodessa käyttää peroksiditonta valkaisua. Taidanpa mennä keittämään kahvit sen kunniaksi!

 

TIEDUSTELUT:

Kauneuskeskus VitAroma Oy
Esikkotie 1 (Kielotie 17),
01300 Vantaa (Tikkurila) 
puh. 050 – 365 2103

LISÄÄ LUKEMISTA AIHEPIIRISTÄ:

Triklosaania ja alumiinia vai rosmariinia ja aniksensiemeniä

Mainokset