Varpu joogii 500pix pienennettynä

RAUTALANKA

Mitä?

Me noudatamme ideaa, jossa syödään viitenä päivänä viikossa normaalisti (hyviä valintoja kulutuksen mukaan) ja kahtena päivänä pudotamme päivittäisen energiansaannin 500 kilokaloriin.

Kaloritietoja löydät Finelistä, ja ilmaisia kalorilaskureita ovat esimerkiksi

Maukas.fi

Kiloklubi

Tuon 500 kcal voi nauttia kerralla, jakaa kahtia, ja kolme teistä on jo ilmaissut aikovansa nauttia ne nesteinä (mehupaasto tai sen kaltainen viritys). Mikään ei estä myöskään noudattamasta Jussi Riekin pätkäpaasto-ohjeita.  Olennaista on säännöllinen kalorivaje ja syömisestä pidättäytyminen. Kirjoitan ensi tiistaina (maanantai on pyhä) enemmän siitä, miten pätkä- ja puolipaasto eroavat pitkäpaastosta.

Miten?

Voit noudattaa omaa ruokavaliotasi ja valita syömäsi kalorit sen mukaan. Pääasia on, että tapa sopii sinulle. Viisasta saattaa olla kuitenkin, että valinnoissasi on mukana kasviksia, esimerkiksi parsakaali, jonka ravintosisältö on mahtava ja energiasisältö lähes olematon sekä minimimäärä proteiinia (sen kanssa ei kannata liioitella, koska erittäin vähäkalorisella elimistö ryhtyy käyttämään proteiinia energiaksi).

Vähintään kerran viikossa jokaisen velvollisuus on ilmoittautua jokamaanantaisen blogikirjoitukseni ketjuun ja kertoa edellisen viikon kokemuksista, jakaa 500 kcal vinkkejä ja muita hyviksi havaitsemiaan keinoja.

HUOM! Minä en vastaa sähköposteihin, aikani ei riitä henkilökohtaiseen valmennukseen (koska kirjoitan parhaillaan kahta kirjaa ja bloggaan säännöllisesti paitsi omiin blogeihini myös Vogelin ja KG-lehden blogeihin sekä toimin asiantuntijana Hehkun laihdutusblogissa). Esittäkää kysymyksenne täällä, vastaan kaikkiin uusiin kysymykseen. Jos en vastaa, voitte päätellä, että kysymykseen on jo vastattu projektiin liittyvissä blogikirjoituksissa tai niiden kommenteissa, ja teidän pitää ihan itse etsiä vastaus. Olen huomannut, että tavallisesti ihmiset ajattelevat että heidän kiireensä on tärkeämpi kuin minun kiireeni, mutta itse ajattelen että kyllä minun kiireeni ihan yhtä tärkeä on :D!

Kuinka kauan?

Projekti 5/2 kestää 10 viikkoa eli touko-kesäkuun vaihteeseen. Ja jo etukäteen: jos teille tähän väliin tulee matkoja, lomajakso tai muuta, niin pitäkää hyvänen aika harkinnan mukaan joko projektilomaa tai noudattakaa jotakin omaa light-versiota projektista.

Lämpimästi tervetuloa kaikille!

Mukana ovat Varpu, Kati, Katja, Marita M., Tarja, Johanna, Sointu, Hanna, Kikka, Virpi, EmAn, Selena, Maarit, Marita R., Tuula, Mehiläinen75, Pirjo, Merja, Kirsi, NutNut, Kati T., Riitta, Maria, Paula, Lintunen, Rita, Szilvia, Marjatta, Sanna, Sirpa, Päivi, Maija, Outi, Eija, Eeva, Mari  ja Ajoyli. (puuttuuko joku?)

Tämän päivän tehtävänä on kirjata lähtötilanne ylös: paino, mitat, veriarvot – mitä nyt seuraattekaan. Niitä ei tarvitse kertoa julkisesti, jollei halua. Riittää, että ne ovat itsellä tiedossa. Mutta kertokaa jokainen tähän ketjuun projektitavoitteenne.

Ja muille tiedoksi, että mukaan-ilmoittautumisaika on mennyt umpeen, mutta kaikkien on mahdollista seurata projektia.

Olen usein lainannut jo edesmennyttä stressitohtori Pertti Pakarista:

”Sanon teille kuin sorsaemo poikasilleen. Pulinat pois ja sukeltakaa!”

Michael Mosleyn haastattelu

LISÄYS: tämä projekti ei sovellu sinulle, jos olet raskaana tai diabeetikko. Muutenkin, jos sinulla on krooninen sairaus, juttele ensin hoitavan lääkärin kanssa.