VarpuOlisi tietenkin somaa, jos hipiäni olisi yhä yhtä virheetön kuin kuvassa, jossa olen nelivuotias… Mutta vain yhdessä suhteessa ihoni on pysynyt samanlaisena kuin lapsena: lääkärin mukaan minulla on aikuisenakin  ”vauvan hipiä”. Eli se on yliherkkä.

Viikonloppuna olin Münchenissä, ja sää suosi reissuamme. Aurinkoa ja hellettä riitti, minulle olisi vähempikin riittänyt. Kaulassani on nyt aurinkoihottumaa, ja jaloissani pahat ärtyneet läiskät lymfakompressiosukkien ja kuumuuden jäljiltä. Valitettavasti myös ”rusketuin” ihan väkisinkin. Lainausmerkeissä siksi, että minun tapauksessani ruskettuminen on enempi ”punettumista”. No tyhmästä päästä kärsii ainakin naaman iho, toki sitä aurinkosuojaa olisi voinut lisätäkin, jos kulkee auringonpaisteisessa kaupungissa noin 9 tuntia.

Mutta Age-Control-projektini (motolla: Ole rauhassa rupsahtamatta) on jatkunut säännöllisellä neulaamisella ja A-vitamiini-tehohoidoilla. Environin sivuilla kerrotaan:

COSMETIC ROLL-CIT

Käsite mesoterapia tarkoittaa, että ihoon tehdään kanavia esim. neuloilla, jotta ihon omiin mekanismeihin vaikuttavat aineet saataisiin vietyä syvempiin kerroksiin. Ns. uurteentäytöt esim. hyaluronihapolla eivät ole varsinaista mesoterapiaa, sillä aine on täyteaine eli filleri, eikä se vaikuta stimuloiden esim. solujen aineenvaihduntaa.

Kosmeettinen Roll-CIT -neulaustela on suunniteltu tehostamaan vitamiinien imeytymistä ihon syvempiin kerroksiin. Henkilökohtaiseen kotikäyttöön tarkoitetussa rullassa on 0,2 mm:n pituisia teräsneuloja, jotka rei’ittävät sarveiskerroksen ja tutkimusten mukaan vitamiinien imeytyminen tehostuu 10 000-kertaisesti verrattuna pelkkään voiteen levitykseen iholle. Neulaus näin lyhyillä neuloilla ei vielä yksin stimuloi kollageeni- ja elastiinituotantoa vaan menetelmä vaatii ehdottomasti A-vitamiinituotteiden käytön parhaiden tulosten saavuttamiseksi.

Ennen neulauksen aloittamista asiakkaan tulee olla totuttanut ihonsa suurempiin A-vitamiinipitoisuuksiin, mielellään AVST-sarjan 4-5-tasolla tai Ionzyme-sarjan C-Quence 3 tai 4 -tasoilla, jotta vältettäisiin A-vitamiinireaktio tehostuneen penetraation vuoksi.

Neulaus suoritetaan iltaisin ihon puhdistuksen jälkeen rullaamalla kasvot kolmeen eri suuntaan alue kerrallaan. Alussa neulataan kerran-pari viikossa ja lisätään kertojen tiheyttä vähitellen.

Roll-CIT:iä ei tule käyttää seuraavissa tapauksissa: tulehtunut akne, ekseema, rosacea, psoriasis, vakava solaarikeratoosi, ihosyöpä, kohollaan olevat luomet ja syylät. Tulee myös muistaa, että ”tavallinen” kosmetiikka, jossa käytetään hajusteita, väriaineita tai säilöntäaineita, ei ole suunniteltu käytettäväksi mesoterapiassa. Vaarana ovat allergiareaktiot, jos haitalliset aineet pääsevät ihon syvempiin kerroksiin.

Olen neulannut 0-3 kertaa viikossa, aikaa se ei niin paljoa vie (maksimissaan 10 minuuttia), kunhan vaan välillä on laiskottanut. Neulauksen lisäksi olen käyttänyt aamuin ja illoin AVST-sarjan puhdistusvaahtoa sekä Intensive-sarjan Alpha Toner Fortea (varovaisesti, se on aika tujua, lievästi kuorivaa hedelmähappoa sisältävää kasvovettä), ja silmien ympärille Ionzymeä. Iltaisin olen tehnyt ”cocktailin” Retinolista ja Colostrum Geelistä:

Retinol 1, 2 ja 3: Retinol-geelejä käytetään järjestyksessä miedoimmasta vahvimpaan. Ne sisältävät erittäin runsaasti retinolia sekä kolostrumia ja niitä voidaan käyttää vasta, kun iho on tottunut AVST 4 tai 5-voiteeseen tai Ionzyme C-Quence 3:een. Geelit ylläpitävät nuorekasta, tervettä ihoa sekä parantavat auringon vaurioittamaa ja pigmentoitunutta ihoa. Retinolit aiheuttavat yleensä jonkinasteisen A-vitamiinireaktion, mikä ei ole vaarallista. Ei suositella herkälle iholle.

Colostrum Gel: Tahraamaton geeli, joka sisältää kolostrumia, ternimaitoa, joka vahvistaa ihon immuniteettia ja tukee ihon kasvutekijöiden tuotantoa. Suositellaan erityisesti ikääntyneelle, ohentuneelle ja auringon vaurioittamalle iholle.

Olen menossa Retinol 2:ssa. Yliherkkä ihoni kestää sitä. Kunhan en laita sitä silloin kun olen saunonut tai ottanut alkoholia. Cocktailin päälle olen vielä laittanut AVST 4:ää tai 5:ttä eli vahvaa A-vitamiinivoidetta. Ihoni on jo aika tavalla tottunut A-vitamiiniin, koska olen käyttänyt säännöllisesti Environia jo puolitoista vuotta.

Kokeilin myös kosteuttavaa ampullia pari kertaa näytepakkauksesta. Aivan ihana vaikutus (ihoni on taipuvainen pintakuivuuteen):

Hydrating Oil Capsules: Hienojakoinen, helposti imeytyvä öljyseos kapselissa. Sisältää retinolia, C- ja E-vitamiinia sekä alfalipoiinihappoa. Kosteuttaa ja vahvistaa kuivaa ihoa. Sopii kaikille ihotyypeille.

Aamuisin olen laittanut Ionzyme-sarjan C-Quence 4:ää ja C-Quence Cremeä.

Vannon ihon vitamiinihoitojen nimiin. Sisäisesti ja ulkoisesti.

banaania salaatissaeilisilta

oraita ja versoja3sarviapilan-ituja

Huom! Environ on hoitolasarja. Hoitolat, jotka myyvät sarjaa, löydät TÄÄLTÄ. 

Jos artikkelini perässä näkyy mainos Environia myyvästä nettikaupasta, kyseessä on laiton jälleenmyyjä, jonka tuotteiden alkuperä on hämärä ja sitä myöten laatukin. Minä en pysty vaikuttamaan noihin mainoksiin, ne tulevat WordPressissä automaattisesti.

kellogs

Mainokset