luonto En tiedä, mistä lehdestä kuvan leike on, enkä tunne Ritvaa, joka ilmeisesti oli Facebookissa kuvan ensimmäinen levittäjä (kiitos hänelle kuitenkin). Tästä kuvasta tuli kaikkien aikojen levinnein Facebook-postaukseni: sen näki yli 100 000 ihmistä. Minua tieto ilahdutti. On ihanaa, että suomalaisissa on vielä reilu annos metsäläisyyttä jäljellä!

Kävelemistä ei nykyisin oikein pidetä arvossa. Treenaamisen kun pitää ”ottaa” sinne sun tänne, tehdä lihakset kipeiksi ja haiskahtaa hiukan masokismilta ennen kuin se treenaamiseksi lasketaan. Käveleminen on ihan lällää ja last season. Minä olen aina ollut kova kävelemään. Ajokortittomana kävelen naapurikaupunkiin mammografiaan (6 km suuntaansa), toiseen naapurikaupunkiin silmälääkärille (8 km suuntaansa), Frankfurtin keskustaan en ole kävellyt (15 km) mutta pyöräillyt kyllä useampaankin otteeseen. HeiaHeian mukaan olen tänä vuonna kävellyt 72 kertaa, yhteensä 145 tuntia, sauvakävellyt 26 kertaa (yhteensä 48 tuntia) ja patikoinut 6 kertaa (yhteensä 25 tuntia). Olen siis kävellyt tänä vuonna noin 9 vuorokautta. Minusta se ei edes ole paljon.

Kävelemisella on useita terveyshyötyjä: se ylläpitää luuston kuntoa, ehkäisee sydän- ja verisuonitauteja sekä kakkostyypin diabetesta, vähentää stressiä ja ahdistusta sekä laihduttaa (sitäkin). Kävellä pitää vain säännöllisesti. Ratkaisevaa ei ole edes se, kuinka reippaasti kävelet, vaan ylipäätään säännöllinen kävely.

Käveleminen luonnossa lisää paitsi iloa ja nautintoa myös terveyshyötyjä. Se auttaa meitä säilyttämään yhteytemme luontoon.

Täällä sataa, mutta me puemme yllemme sadevaatteet ja lähdemme metsään. Mies keittää parhaillaan teetä termoskannuun ja tekee eväitä. Teen juominen ja eväitten syöminen metsässä on kivaa, eiköpähän sieltä jokin levähdyspaikka tai sadekatos löydy. Olemme tänä syksynä keksineet, että on mukavaa pakata aamiainen mukaan ja syödä se metsässä. Tavallisesti patikoimme pari kolme tuntia silloin kun lähdemme kotiovelta liikkeelle. Alpeilla patikointipäivä saattaa venyä seitsemän- kahdeksantuntiseksi.

Aihepiiristä blogissani:

Sauvakävely hämää aivoja

Kävelyretki Varsovassa

5 konvehtia = 1 tunti reipasta sauvakävelyä

patkapaasto-netti

PÄTKÄPAASTOILLEN PIKKUJOULUUN

Mainokset