raakasuklaa-pieni

Olen kerran aiemmin yrittänyt tehdä suklaata itse. Joskus kauan sitten kokeilin tehdä niin kutsuttua Heikkilän suklaata (kaakaojauhetta ja kookosöljyä). Oli niin pahaa, että meinasin oksentaa, ei vastannut käsitystäni suklaasta. Nyt kokeilin uudestaan netistä löytämääni ohjetta soveltaen.

Ostin luontaistuotekaupasta luomukookosvoita. Sulatin sen vesihauteessa ja lisäsin luomukaakaojauhetta sekä erytriolia (Sukrin, Karppisokeri jne.) ja pikkutilkan hunajaa. Perussuklaaseen lisäsin vielä hiukkasen riisilesettä ja maamantelia ja mantelijauhetta. Jaoin seoksen kolmeen osaan, joista yhteen laitoin piparkakkumaustetta, toiseen Biokian karpalojauhetta ja kolmanteen Biokian kuivattuja mustikoita. Pyörittelin taikinasta pallosia. Piparkakkumausteiset kierittelin kookoshiutaleissa, karpalomausteisten päälle laitoin Biokian luomusuklaakarpalon ja mustikkaisiin laitoin päällekin kolme kuivattau mustikkaa.

Lopputulos oli, että maustaminen onnistui, erityisesti karpalo- ja piparkakkumausteet toivivat hyvin, mustikka hieman hukkui suklaan makuun. MUTTA kun se kookosvoi maistuu niin pahalle! En tykkää mitenkään isommin kookosöljynkään mausta (villit hevosetkaan eivät saisi minua juomaan kahvia kookosöljyllä). Kookosrasva ei sovi herkälle mahallenikaan erityisen hyvin, mutta ajattelin että pieni annos olisi ok.

Tulin siihen tulokseen, että jatkossa herkuttelen ihan valmiiksi tehdyillä suklaakarpaloilla. Herkästi lihova kroppani ei kestä enempiä reseptikokeiluja ja niiden testaamisia… 😛

patkapaasto-netti

PÄTKÄPAASTOILLEN PIKKUJOULUUN

Mainokset