eat real fat

Rasvoista on viime vuosina väännetty kyllästymiseen asti. Yksi julistaa voin autuutta, toinen kookosöljyn, kolmas pehmeitten rasvojen. Maallikon on hyvin vaikea ottaa tolkkua, mikä on totta ja mikä ei. Ajallemme on tyypillistä, että kaiken kanssa pitää liioitella, olemme varmaan Amerikasta saaneet tuontituotteena tuon liioittelutaipumuksen, siellähän kaikki on suurempaa…

Rasvoista väitetään kaikkea mahdollista, osa on silkkaa satua, osassa väitteitä on siteeksi totta, osa on oikeasti totta. Mistä sitten voi päätellä, mikä on todenmukaista?

Terveen järjen nyrkkisääntönä voi pitää sitä, että jos joku väittää, että yksi ainoa rasva tehoaa kaikkiin mahdollisiin vaivoihin hilseestä hyppykuppaan, hän valehtelee, joko tahallaan tai tyhmyyttään.

Jos joku väittää, että sitä ja tätä rasvaa saa lihomatta syödä niin paljon kuin haluaa, hän valehtelee, joko tahallaan tai tyhmyyttään.

RAUTALANKA:

1. Se, kuinka paljon rasvaa voit lihomatta syödä, riippuu siitä, paljonko syöt tärkkelystä ja sokeria. Mitä enemmän syöt leipää, pastaa ja perunaa sekä makeaa, sitä vähemmän voit syödä rasvaa. Mitä vähemmän syyöt noita, sitä enemmän voit syödä rasvaa.

2. Vaikka tyydyttynyt rasva ei uudemman tutkimustiedon mukaan olekaan sydänsairauksien pääsyy, se ei tarkoita että se olisi silkkaa terveysrasvaa. Tyydyttyneellä eläinrasvalla on todettu olevan yhteys esimerkiksi paksusuolen syöpään.

3. Omega-3-rasvat ovat terveydelle hyväksi. Mutta ei niitäkään liikaa pidä syödä.

4. Omega-6-rasvat ovat elimistölle välttämättömiä, eivät sellaisia yksiselitteisiä pahiksia kuin eräillä tahoilla halutaan esittää.

Jos haluat tietää, mitä puolueeton ja riippumaton tutkimustieto oikeasti kertoo rasvojen terveysvaikutuksista, lue yhdessä Reijo Laatikaisen kanssa kirjoittamani kirja Rasvoilla terveyttä ja kauneutta. Kirjassa on myös omien terveysvaikutteisten rasvasekoitusteni ohjeita sekä Reijon ohjeet rasvankäyttöön erilaisissa sairaustiloissa. Mikäli väität olevasi ravitsemuksen ammattilainen, kirja on pakko lukea. Mikäli väität olevasi ravitsemustiedossa valistunut maallikko, kirja on pakko lukea. Mikäli haluat tietää, mikä terveydellesi oikeasti on hyväksi, kirja on pakko lukea.

patkapaasto-netti

PÄTKÄPAASTOILLEN PIKKUJOULUUN

Mainokset