head

Täällä Frankfurtista 15 km päässä olevassa pikkukaupungissa, jossa asun, on yksi kylähullu, josta aivan erityisesti pidän. Kutsun häntä Sus’Artturiksi, vaikka hän on nainen. Hänellä on aina yllään joku omatekoinen erilaisista turkiksista tehty asukokonaisuus. Hän on myös aina iloinen ja virnistelee itsekseen, mutta ei sillä tavalla kuin olisi päästään kipeä tai aineissa, vaan sillä tavalla että hänellä on hauskaa. Tulen joka kerran hyvälle tuulelle hänet nähdessäni.

Frankfurtin Sachsenhausenin kaupunginosan tunnetuin kylähullu on nudisti, joka kulkee kesät talvet alasti. Talvisin hänellä on jalassa sandaalit, mutta tiettävästi hän ei ole käyttänyt vaatteita enää vuosikymmeniin. Hän on niin tunnettu, että jossakin japanilaisessa matkaoppaassakin hänet on mainittu. Tarina kertoo, että hän on ystävällinen ja rauhallinen ihminen, ei vaan tykkää pitää vaatteita. Itse en ole onnistunut häntä näkemään, mutta alunperin Serbiasta kotoisin oleva tuttavani on nähnyt. Kertoi ällistyneensä kaikkein eniten siitä, ettei kukaan kiinnittänyt mieheen enempää huomiota, frankfurtilaiset ovat tottuneet alastomaan Jörgiinsä.

Ein zeitgenössisches Sachsenhäuser Original ist der nackte Jörg, ein Nudist, der seit vielen Jahren gelegentlich in Sachsenhausen zu sehen ist. Er trägt niemals Kleidung – außer ein paar Sandalen im Winter – nur seinen Walkman. Beheimatet ist er in der Wohngegend am Sachsenhäuser Berg. Seine Identität und seine Beweggründe sind Gegenstand zahlreicher Legenden; nach eigenen Angaben leidet er an einer Kleiderallergie. Es existieren bereits T-Shirts mit seinem Bild und im Karneval war er Thema bei den Büttenrednern.

Hauskaa perjantaita kaikille! Uskaltakaa olla pöhköjä, niin on paljon hauskempaa!

patkapaasto-netti

 

PÄTKÄPAASTOILLEN PIKKUJOULUUN

Mainokset