Jpeg

Botox ja ihon kiristysleikkaukset ovat yhtä mennyttä sesonkia kuin ympärivuotinen rusketus. Nykyään ei tarvitse tavoitella nuoruutta irvokkaasti – sen kun voi tehdä arvokkaastikin. Kuten olen ennenkin todennut: Anti age NO! Age control YES!

Vastikään yksi ystäväni kysyi minulta, miksi ivaan naisia, jotka tavoittelevat nuorekkuutta kauneusleikkauksilla. Vastasin, että ivaan ilmiötä en naisia. Minusta on perin inhimillistä, että ihminen haluaa pitää ulkonäkönsä nuorekkaana, niinhän minäkin haluan. Suhtaudun kuitenkin äärimmäisen kriittisesti siihen, että on olemassa kauneusmuotti, johon ihmiset halutaan mahduttaa: leuka kiristettävä, otsarypyt siloitettava, poskipäihin asetettava implantit ja huulet turvotettava… Näin saadaan lopputulokseksi joskus jopa irvokkaita kasvoja, mutta usein lähinnä luonnottomia. Erityisesti kritisoin sitä ajatusta vastaan, että vanhenemisessa olisi jotakin häpeällistä, jota vastaan on taisteltava. Vanheneminen on ihan kivaa, ja sen voi tehdä niinkin että kontrolloi ikääntymisen merkkejä, persoonallisuuden ja luonnollisuuden säilyttäen.

Oma ihonhoitoni lähtee liikkeelle tupakoimattomuudesta, ruokavaliosta (sokeria ja leivonnaisia sekä roskaruokaa karttamalla, syömällä paljon kasviksia, sekä valitsemalla monipuolisesti laadukkaita rasvoja)  ja ulkoilusta. Sisäisen hoidon viimeistelee ulkoinen: säännöllinen neulaushoito ja tehokkaiden vitamiinivoiteitten käyttö. Environia olen käyttänyt nyt kolmisen vuotta, ja aion jatkaa loppuelämäni näin.

Tutkimusaineistoa neulaushoidoista on kertynyt niin paljon, että neulauksen tehoa voidaan pitää tieteellisesti todistettuna. Saksalainen plastiikkakirurgian tohtori Matthias Aust on erikoistunut niin tutkimus- kuin kliinisessä työssään ihon uudistumiseen sekä juonteinen ja arpien hoitoihin. Hänen mentorinaan on toiminut maailmankuulu eteläafrikkalainen plastiikkakirurgi Des Fernandes, joka 1980-luvulla jo aloitti kokeilut neulaus- ja A-vitamiinihoidoilla. Fernandes on kehittänyt neulaushoitoihin yksinkertaisia välineitä kotihoitoon ja laitteita hoitolassa toteutettaviin hoitoihin. Niiden tueksi hän on kehitttänyt Environ ihonhoitosarjan, jossa tehoaineina ovat pitoisuuksiltaan vahvat A- ja C-vitamiinit sekä antioksidantit.

Aust ja Fernandes ovat nyt koonneet yhdessä tohtori Svenja-Katharina Bahten kanssa kirjan, jossa esitellään neulaushoitojen käyttöalueet sekä selvitetään niiden tehon tieteellinen tausta. Aiemmin neulauksesta on ollut vain kliinisiä kokemuksia, mutta viime vuosina aiheesta on valmistunut myös vertaisarvioituja tutkimuksia, mistä kiitos menee pitkälti Austille.

Neulauksessa eli mesoterapiassa ihoon tehdään neuloilla kanavia, joiden kautta hoitoaineet pääsevät ihon syvempiin kerroksiin. Kotikäyttöön tarkoitetun neulausrullan teräsneulat ovat 0,2 mm pitkiä. Ne läpäisevät ihon sarveiskerroksen, ja tutkimusten mukaan näin vitamiinit imeytyvät 10 000-kertaisesti verrattuna normaaliin voiteen levittämiseen iholle. Jotta neulaus aktivoisi ihon luonnollisen kollageeni- ja elastiinituotannon tarvitaan neulauksen lisäksi A-vitamiinivoiteita ja -seerumia. Hoitolaneulauksessa käytetään pidempiä neuloja ja vielä tehokkaampia aineita.

Kirjassa Illustrated Guide to Percutaneous Collagen Induction esitellään etupäässä lääketieteellistä neulausta, jossa neulojen pituus on jopa 3 mm. Kirjan kuvat ovat aika hurjia, niissä veri roiskuu. Esimerkkihoidot on tehty leikkausarpien ja palovammojen hoitamiseksi, ja tulokset ovat olleet hyviä. Kirjassa on kuvia pahojen keloidien, palovammojen ja esimerkiksi rintaleikkauksen arpien lääketieteellisestä neulaushoidoista, ja hoidon tuloksista. Kuvista näkee, ettei nyt ole kyse photoshoppauskaunistumisesta. Hoidettavat ovat raportoineet elämänlaatunsa parantuneen tuntuvasti. Kuvat ovat myös hyvä muistutus meille, jotka neulaamme vain turhamaisuudesta…

Varpu_Tavi.ML_netti

Kuvan ottohetkellä olin 54-vuotias ja käyttänyt Environia vajaan vuoden. Nyt pari vuotta myöhemmin ihoni on entisestään vahvistunut, silmäkulmien variksenvarpaat eli naururypyt ovat tallella, mutta eivät yhtä syvinä. Leukaperien roikkumista pyrin ennaltaehkäisemään kasvojoogalla. Poskipäillä oleva couperosa (joka ei meikkivoiteen alta tietenkään näy) on selkeästi vähentynyt ihon vahvistuessa. (Kuva: Mari Lääperi/ Gummmerus).

Esteettinen terapia on päivän sana, esteettinen kirurgia on mennyttä maailmaa. Eikä kukaan saa minua uskomaan, että vuosikausia, jopa vuosikymmeniä jatkuva hermomyrkky botoxin ruiskuttaminen ihon alle olisi terveellistä.

HUOM! Mikäli WordPress jakelee jutun perässä Environ-mainoksia netin kautta myytävistä tuotteista, minulla ei ole mainosten kanssa osaa eikä arpaa (ne tulevat WordPressiltä suoraan, enkä pysty vaikuttamaan niihin), eivätkä ne tuotteet ole aitoja, vaan tuoteväärennöksiä, joiden tehosta ja laadusta ei ole takeita.

Mainokset