Posti toi arvostelukappaleen golf-kirjasta, ja golf nyt sattuu olemaan aihe, josta en tiedä yhtään sen enempää kuin Bertie Woosterilta voi oppia. Niinpä annoin kirjan golfia kolme kautta pelanneelle ystävälle.

Kaverin  kommentti:

Periaatteessa opus lienee tarkoitettu todella aloittelijalle, joka ei tiedä miten mailaa pidetään kädessä, tai pikaiseen perusasioiden muistin virkistykseen ennen kevään ensimmäistä rangella käyntiä. Lyönnin temposta ei kirjassa taidettu puhua mitään, miten nopea taakseviennin ja varsinaisen lyönnin pitäisi olla, ja mitä siitä seuraa jos se on liian hidas tai nopea. Yleisimpiä aloittelijoiden virheitä taitaa olla kuitenkin lyönnin riuhtominen. Etenkin miehillä, jotka kuvittelevat että ideana on lyödä palloa, kun idea on enemmänkin heiluttaa mailaa joka laittaa pallon kohti kohdetta.

Olisin kaivannut kirjassa tietoa siitä, miltä jonkin lyönnin vaihteen pitää tuntua kropassa, sen sijaan että katsotaan sitä miltä sen pitäisi ulkopuolisen silmin näyttää. Itseään ei kuitenkaan voi katsoa lyödessään toisen silmin, joten se tunne siinä on oleellisempaa. Minulle kirjasta oli hyötyä lähinnä muistin virkistämisenä, joitakin juttuja tuli palautettua mieleen talven jäljiltä.

 

Kirjan kirjoittaja Hanna Teerijoki  on ollut jalkapallon, jääpallon, jääkiekon, maahockeyn, kaukalopallon ja golfin maajoukkuepelaaja. Hän on myös kaksinkertainen Ruotsin jääkiekkomestari. Hän on valmistunut golfin ammattivalmentajaksi Vierumäeltä ja sen jälkeen vastannut yli 10 000 golfarin koulutuksesta reilun kymmenen vuoden aikana. Kustantajan sivuilla kerrotaan:

Golf-oppaassa havainnollistetaan selkein kuvin ja neuvoin miten tehdä ja miten yleisimmin tehdään väärin. Golfammattilainen Hanna Teerijoki neuvoo vuosien peli- ja valmennuskokemukseen perustuvalla varmuudella pelaajaa etsimään oikeanlaisen gripin, oikean asennon lyöntiin ja oikean kulman, jolla mailan tulee osua palloon.

 

 

Mainokset