Vaikka meidän tietomme kuinka lisääntyisi, emme koskaan ole viisaampia kuin luonto ja evoluutio on ollut meidän kehityksemme aikana. Siksi on joskus käännekohtia, joissa viisainta on astua muutama askel taaksepäin, jotta päästäisiin iso harppaus eteenpäin. Voimme valita, teemmekö syömisestä liian vaikeaa, annammeko sen yhä enemmän teknistyä – ja ennen kaikkea, suostummeko ulkopuolelta ohjatuiksi siinä, mitä päivittäin syömme?

Jpeg

 

Tietomme ylipainoisuuden ja sairauksien syistä lisääntyvät koko ajan; siitä huolimatta lihomme ja sairastumme kiihtyvällä vauhdilla. Ennusteiden mukaan pelkästään Yhdysvalloissa tulee olemaan 65 miljoonaa ylipainoista ihmistä lisää vuoteen 2030 mennessä. Kun se lisätään tämänhetkiseen 99 miljoonan määrään, saadaan siis 164 miljoonaa lihavaa ihmistä. Englantilaisista on siihen mennessä ylipainoisia 26 miljoonaa ihmistä. Kun tähän lisätään nykyisin lihomaan alkaneet kiinalaiset, ei ole ihme, että tutkijat etsivät kuumeisia ratkaisuja ongelmaan.

Lihavuusepidemian syitä on etsitty myös virustartunnoista. Tämän teorian mukaan AD-36 virusinfektio saattaa muuttaa elimistön rasvasoluja poikkeuksellisen suuriksi. Toiset tutkijat ennustavat, että tulevaisuudessa sairauksia ja ylipainoa voidaan hoitaa bakteereilla. Viime vuosina on valtavasti lisääntynyt tieto siitä, miten laaja-alainen vaikutus bakteereilla on meidän terveydellemme, ja yksi tutkimussuuntaus keskittyy siihen. Eräiden tutkijoiden mukaan voimakas antioksidantti nimeltä resveratroli, jota saadaan esimerkiksi tummista viinirypäleistä ja punaviinistä, ennalta ehkäisee alustavien tutkimusten mukaan metabolisen oireyhtymän syntyä ja lisää elinaikaa jopa 25 vuotta.

Jpeg

Tuoreen saksalaisen tutkimustiedon mukaan ihmiset voidaan jakaa kolmeen eri suolistotyyppiin niissä vallitsevien bakteerisukujen mukaan. Ensimmäiseen ryhmään kuuluvien suolistobakteerit ovat hyviä pilkkomaan hiilihydraatteja, ja niinpä tähän joukkoon kuuluvat saattavat painiskella lihomisongelmien kanssa. Toisen ryhmän bakteeristo aiheuttaa suoleen limamaista eritettä, mikä lisää suolistokipuja. Kolmannen ryhmän bakteerisuku on avulias sokerien imeytymisessä, mikä voi lisätä painonnousua. Ikä, sukupuoli ja kansallisuus tai ruokavalio eivät ilmeisesti ole suorassa yhteydessä suolistotyyppiin. Sen sijaan parhaillaan selvitetään, onko esimerkiksi veriryhmällä, aineenvaihdunnalla tai vauvan saamilla ensimmäisillä mikrobeilla vaikutusta suolistotyypin muodostumiseen. Tutkijat arvelevat, että erot johtuvat siitä, kuinka ihmisen immuunisysteemi jaottelee bakteereja ”ystävällisiin” ja haitallisiin. Sitäkään ei vielä tiedetä, miten ihmisen suolistotyyppi muuttuu ajan myötä luonnostaan tai pysyvän ruokavaliomuutoksen tai ruokavaliohoidon vaikutuksesta. Se, mihin suolistotyyppiin kuulut, saattaa siis vaikuttaa lihomisherkkyyteesi ja taipumukseesi kärsiä suolistokivuista.

Yksi tutkimussuuntaus etsii vastausta kysymykseen, miten saataisiin aktivoitua elimistön sisältämä ruskea rasva eli niin sanottu hyvä rasva, joka pikemminkin polttaa energiaa kuin varastoi sitä.
Sellainenkin tutkimustulos on saatu, että sosiaalisesti aktiivisilla hiirillä tuo ruskea rasva aktivoituu.

Tutkijat etsivät vastauksia nano- ja bioteknologian keinoin. Geeniteknologian avulla haluttaneen kehittää keinoja, joiden avulla ihmiset eivät koskaan liho eivätkä sairastu.

Jpeg
”HIILIDIOKSIDIN MÄÄRÄ ilmakehässä vaikuttaa myös kaikkien keskeisten ravintokasviemme koostumukseen. Tämä ei suoraan sanoen ole edes kovin merkillistä, koska kaikkien planeettamme eliöiden kuivapainosta tyypillisesti noin puolet on hiiltä.Eri puolilla maailmaa tehtyjen laboratoriokokeiden tulokset ovat selkeitä ja samansuuntaisia. Hiilidioksidin määrän kasvu lisää erilaisten ruokakasvien hiilihydraattipitoisuutta proteiini-, rasva-, hivenaine- ja vitamiinipitoisuuden kustannuksella.Tämä on ongelma, koska maailmassa on yhä harvemmin pulaa kaloreista. Maailman nälkä tarkoittaa kasvavassa määrin juuri tiettyjen ravintorasvojen, proteiinien ja hivenaineiden puutetta.”

Lähde: Risto Isomäki

Urbaani metsästäjä-keräilijä ei alistu kemiallisesti ohjatuksi ruoanahminta-automaatiksi, vaan hän ottaa terveytensä omiin käsiinsä.

Olen yhteen kirjaan kirjoittanut kaiken olennaisen, mitä ajattelen terveellisestä ruokavaliosta. Kirja on käytännöllisesti katsoen loppuunmyyty: lunastin viimeiset kappaleet itselleni, ja nyt sitä on yksi laatikollinen vielä jäljellä. Tuo laatikollinen myydään loppuunmyntihintaan pois, ja nyt kannattaa koota kaverit mukaan tilaukseen tai ostaa kirjoja lahjaksi,

sillä:

Maanantaisoturin dieetti (216 s.)

Kaikki hinnat sisältävät postikulut Suomessa.

1 kpl 10 €

2 kpl 18 €

3 kpl 21 €

4 kpl 23 €

5 kpl 25 €

Tilaukset sähköpostilla: varpu (at) varputavi.com

Tilaus maksetaan etukäteen, ja postitetaan heti, kun maksusuoritus näkyy.

Mainokset