9GAG_howtofeel

En harrasta uuden vuoden lupauksia, mutta olen kyllä kova suunnittelemaan projekteja itselleni. Muuton ja uuden kodin myötä mielessäni on vahvistunut ajatus, että tarvitsen (taas kerran) myös perusteellisia sisäisiä muutoksia. Viime vuodet ovat menneet niin tiiviisti kirjoittamisessa, että välillä on tuntunut kuin pää hajoaisi. Olen vuosien 2005 ja 2014 välillä julkaissut 18 kirjaa (piti tarkistaa Wikipediasta, kun olin jo itse mennyt sekaisin), 19 mikäli kokonaan uusittu painos Laihdu ilman nälkää -kirjasta katsotaan omaksi kokonaisuudekseen. Hintana on ollut erakoituminen, unihäiriöt ja lievät masennukset. Terveys on kunnossa, mutta ei tule pitkään olemaan, ellen paina jarruja. Silti minulla on liian usein ollut tunne, että haaskaan aikaani haahuiluun.

koko_naisen_terveys-netti

Juuri ilmestynyt Koko naisen terveys oli kunnianhimoinen ponnistus. Yksien kansien väliin kaikki olennainen siitä, mitä tiedän ja ajattelen naisterveydestä. Toki back upiksi tarvittiin lääkäriä. Jyväskyläläinen terveyskeskuslääkäri Anna Sillanpää oli ihanteellinen yhteistyökumppani, asiantunteva ja viisas. Tämä kirja tulee aivan varmasti jäämään yhdeksi pääteoksekseni. Itse en tosin ole vielä sitä nähnyt, tekijänkappaleet ovat vasta matkalla…

peace_elephant_meditationEnsimmäinen ja tärkein projektini on pysyvän mielenrauhan löytäminen. Osa-aikaisen mielenrauhan olen jo saavuttanut, mutta semmoinen positiivinen perustyyneys myös turhautuneena on vielä haussa. Työhuoneessani on meditointinurkkaus. Se on yhtä tärkeä työnteolle kuin seisomakirjoituspöytä ja kirjahylly. Jumppapallo ja steppilauta tulevat vasta niiden jälkeen, mutta nekin kyllä työhuoneesta löytyvät (kahvakuulahylly on oven takana!). Seinällä olevat taulut ovat sitten sitä hippy hippy shakea, joka saa mielen lentoon. Samoin kuin työhuoneen ikkunasta näkyvä metsä, jossa on myös mainiot lenkkipolut.

truefriends

Aion edelleenkin ympäröidä itseni vain tosiystävillä. Mitään edessäpäin mielistelijöiden ja takanapäin panettelijoiden klubia en ympärilleni kaipaa. Yhden läheisen ystävän menetin tänä syksynä ja mieleni vielä prosessoi ikuisia hyvästejä, mutta niinpä entistäkin voimakkaammin tajuan, miten kullanarvoisia ovat mieltä ilahduttavat ystävät (ne virtuaalisetkin!).

coco

Työprojekteja ensi vuodelle on useita. Kuluneena syksynä en ole kirjoittanut kuin muutaman blogikirjoituksen, mutta ajatus mielen lepäämisestä ei oikein toteutunut. Remontti ja muutto ovat olleet vielä rasittavampia kuin kirjan kirjoittaminen… Ensi vuoden kirjoitusteemoja ovat esimerkiksi terveysgurut, ihon- ja hiustenhoito sekä aitopaleo. Jatkan myös mekastamista aidon kauneuden metsästämisestä. Blogiyhteistyöni Environin kanssa tulee poikimaan yhden oppaan. Myös yhteistyö Ympyrätalon apteekin, Biokian ja Acomaxin kanssa jatkuu.

Vogelin Alkuvoimaa luonnosta -blogissa vuorottelen blogikirjoittajana näyttelijä Olga Temosen kanssa. Vogelin kanssa on suunnitteilla myös ihan uusi ja kiinnostava kuvio, mutta siitä myöhemmin!

villiinny-kansi-pieni

Uudessa kodissani on piha, jonne tulen perustamaan permakulttuuripuutarhan. Samaan aikaan jatkan yrttiopintojani (sekä saksaksi että suomeksi), jotka ovat olleet retuperällä viime vuodet. Osallistun niin Vogelin kuin villiruokaguru Heikki Ruususen koulutuksiin. Saksalaislähteinäni ovat yrttinunnat, luostareissahan yrttilääkintätraditiota on pidetty yllä vuosisatoja. Ja ei, minusta ei tule yrttiparantajaa! Sen sijaan tulen kirjoittamaan alter egosta, joka on semmoinen. Ammatillisesti tulen siis hyppäämään uuteen vaiheeseen.

change

Benjihyppy mukavuusalueen ulkopuolelle. Alkavan vuoden tärkein projekti.

Kuvalähde: Elephant Meditation Facebook
Kuvalähde: Elephant Meditation Facebook
Mainokset