Tällä kertaa gluteeniton, viljaton, maidoton ja toffeeton ”toffee”vanukas.

Jpeg

 

Vanukas (1 annos):

1 avokado

1 banaani

1-2 rkl carobjauhetta (tai Vogelin Bambujuomajauhetta)

(1/2 sitruunan mehu)

(omena)

Muusataan. Ei tarvitse makeutusta.

Koristeeksi:

2 rouhittua parapähkinää

(marjoja jne.)

 

Carob on johanneksenleipäpuuta. Se on luonnostaan makeaa, ravinteikasta ja vähärasvaisempaa (HUI! Saako käyttää tuota sanaa enää?), siis vähäkalorisempaa kuin kaakao. Carob on kuitupitoista ja sisältää myös liukoista kuitua, pektiiniä. Eli jos kaakao ummettaa, tilalla voi käyttää carobia. Ostin sitä uteliaisuudesta luontaistuotekaupasta, koska halusin kokeilla uudenlaisia mössöjä ja tuosta olin monesta eri ulkomaalaislähteestä lukenut. Huomasin tykkääväni mausta kovasti. ”Toffeisemman” maun saa kun ei lisää sitruunaa tai omenaa sekä käyttää 2 rkl carobia. Suomessa carobia myy ainakin Ruohonjuuri.

Carobin sijaan käy muuten mainiosti Vogelin Bambujuomajauhe!

Vanukas on paitsi ravinteikas myös energiapitoinen, joten ei ainakaan minun ruokavaliossani kyseessä ei ole jälkiruoka, vaan aamiainen tai pikalounas.