Olin pari viikkoa sitten Bangkokissa kokkauskurssilla, ja opin siellä tekemään kookoskermaa ja -maitoa itse.
Opettajamme käytti avaamiseen veistä (tylpällä reunalla vasaroimalla), itse olen noudattanut vasaran ja ruuvimeisselin menetelmää.

 

Katso tästä, kuinka kookospähkinä avataan.

 

 

kookos2Kookoslihan irrottamiseen ja raastamiseen käytetään Thaimaassa puupukkia, jonka suipossa päässä on talttamainen terä. Mikä tahansa metallinen ja luja raastin käy (pastakauhan tai pienen puutarhakuokan mallinen).

Kookosliha raastetaan vatiin. Kookoskermaa saadaan lisäämällä raasteeseen tilkka vettä. Sen jälkeen kookosraastetta puristellaan puhtain käsin tai kertakäyttäkäsineitä käyttäen niin,  että raasteesta irtoaa nestettä. Puristelua jatketaan niin kauan ettei raasteesta enää irtoa nestettä. Sen jälkeen siivilöidään kerma erikseen. Raasteen voi käyttää vaikkapa sämpylöihin.

Kookosmaito tehdään vain sillä pienellä erolla, että vettä laitetaan raasteeseen enemmän. Tämän tietäen kookosmaidon ostaminen on täysin turhaa (ja varsinkin sen kuljettaminen maapallon toiselta puolelta!). Jos ostat valmista kookoskermaa, saat siitä kookosmaitoa vettä lisäämällä.

Kookosmaidosta saat takaisin kermaa seisottamalla sitä niin kauan, että maidon pinnalle muodostuu kermakerros. Sitten vain siivilöit kerman maidosta.

Jos thairuoan tekeminen kiinnostaa, suosittelen!

Silom Thai Cooking School

 

Mainokset