Stressi saattaa synnyttää aknea sekoittamalla hormonitasapainoa eri tavoin. Stressi nostaa insuliinin ja adrenaliinin tasoja, minkä seurauksena sukupuolihormonien tasapaino häiriintyy, kehon puolustusjärjestelmä heikkenee ja iho altistuu tulehduksilleKroonistunut stressi voi pitkään jatkuessaan heikentää ruoansulatusnesteiden eritystä, mikä aiheuttaa ruoansulatusongelmia (jotka jatkuessaan näkyvät ihon kunnossa).

Stressinhallinnassa keskeistä on asioiden tärkeysjärjestykseen asettamisen opettelu. Aseta tehtäväsi tärkeysjärjestykseen ja karsi tarpeettomat tekemiset kokonaan pois. Sen sijaan, että laatisit itsellesi tuntiaikataulun, laadi itsellesi tärkeysaikataulu.

Suunnittele työsi ja tee lista joko mieleesi tai paperille. Mieti, mitkä asiat voit yhdistää ja mitkä asiat voit siirtää muiden tehtäväksi. Et ole korvaamaton, myös muut perheenjäsenet ja työkaverit voivat tehdä osuutensa.

Muista, että moniajo on pelkkä myytti (tämän ovat aivotutkijat osoittaneet): ihminen ei pysty tekemään monta asiaa yhtäaikaa – ei vaikka olisi nainen. Tee yksi asia kerrallaan keskittyen juuri siihen, mitä kulloinkin olet tekemässä.

Hengitä syvään ja rauhallisesti. Rauhallinen hengitys alentaa stressihormonien määrää kehossasi.

Suhtaudu asioihin huumorilla. Kunnon nauru rentouttaa ja irrottaa mielen arjen huolista.

Aseta itsellesi ja läheisillesi realistisia tavoitteita, niin et pety. Pettymyksen tunteet lisäävät stressihormonien määrää elimistössä. Jaa huolesi ystävien ja läheisten kanssa, sinulla on lupa olla myös heikko.

 

TÄMÄN PÄIVÄN ARVONTAPALKINTO ON

AVST 1 -voide.

Kaikki päivän aikana linkkiä levittäneet ja sen jälkeen tämän kirjoituksen kommenttiosioon ilmoittautuneet osallistuvat arvontaan. Voit osallistua arvontaan vaikka joka päivä (voittaa voit vain kerran).

 

LUE

Stressinpoistosmoothie

________________________________________

24 ihonhoitoluukkua 2015
Levitä linkkiä ja ilmoittaudu kommenttiosioon, niin olet mukana arvonnassa. Tuotteet lähetetään voittajille joulun jälkeen.

Blogiyhteistyö: EnvironSkinCareFi

Environia myyvät vain koulutetut ihonhoidon ammattilaiset. Nettikaupoissa myytävät ”Environ”-tuotteet ovat heikkolaatuisia väärennöksiä (mikäli tähän blogiini ilmaantuu WordPressin ”Environ”-mainoksia, kyse on juuri noista väärennöksistä. En pysty estämään mainoksia, koska käytän ilmaissoftaa).

Jälleenmyyjät löytyvät täältä.

 

 

 

Mainokset