Kiinalaisen kalenterin mukaan vuosi 2016 tulee olemaan Punaisen Apinan vuosi. Ymmärrän kiinalaisesta (tai ylipäätään mistään) horoskoopista vain hiukan enemmän kuin sika korkeushypystä, enkä siten ota asiaa vakavasti, mutta kivahan symboleilla on leikkiä. 

En ole koskaan ollut mikään ”Uutena Vuonna Pyhien Päätösten Tekijä” (joka tammikuun loppuun mennessä on jo unohtanut ne…). Sen sijaan minusta on kiinnostavaa mietiskellä kulunutta vuotta ja pohtia tulevaa.

Uuden vuoden ajatukset 2009

Löysäilijän treenivuosi 2011

Kulunut vuosi on ollut sellainen, että vaikuttaa etteivät ”pääni sisäiset fengshuit” ole olleet balanssissa: mursin kesäkuussa pahasti nilkkani, ja kaikenlaista muutakin on tapahtunut. Lymfaturvotukseni paheni liikuntarajoituksen aikana, ja unihäiriöni kertoivat etteivät asiat ole kohdillaan. Tein jo ennen joulua korjausliikkeitä, katsotaan miten ne toimivat vuonna 2016 (palaan asiaan vuoden päästä). Toistaiseksi olen saanut nukkumisen kuntoon – ja sitä myöten treenaamisen, lenkkeilin joulunpyhinä joka päivä metsässä tankkaamassa mielenrauhaa.

Ammatillisesti kulunut vuosi oli turhauttava, olen siksi potenut lievää masennusta, mutta alkava vuosi on ilokseni täynnä innostavia uusia kuvioita. Tulossa on yksilöllistä nettineuvontaa ja luentoja. Puolierakon on siis aika sosiaalistua.

Kirjoittamista en tietenkään jätä, sehän on tapani elää ja ajatella. Uutta tietokirjaa ei kuitenkaan ole tekeillä, vaan ihan muuta.

Muuten aikani täyttyy tulevana vuonna pihaviljelmän hoidosta (opiskelen samaan aikaan lisää luomuviljelystä, permakulttuurista ja zenpuutarhoista; eli ideat ovat korkealentoiset, katsotaan, miten toteutus sitten…) ja metsässä liikkumisesta. Teemalla vihanneksia ja villiruokaa!

Opinto-ohjelmassani on syventävää yrttitietoutta sekä epigenetiikan alkeita. Olen ilmeisesti vannoutunut itseopiskelija (mielellään mentoreita käyttävä), opinahjot saavat minut lähinnä ahdistumaan. Välillä kirjoitankin ihan vain aiheista, jotka kiinnostavat minua itseäni. En osaa kuvitella, kiinnostavatko ne ketään toista. Kuten nyt tämäkin kirjoitus… (tähän tulisi vino hymiö, jollen olisi jossakin vaiheessa päättänyt, etten blogissani niitä viljele, koska ne saavat kirjoittajan vaikuttamaan infantiililta).

Jos jotakuta kiinnostaa kiinalaisen horoskoopin ennustukset vuodelle 2016, niitä löytyy esimerkiksi täältä:

Punaisen Apinan Vuosi Kukolle (englanniksi).  Sivustolta löytyvät ennustukset kaikille 12:lle kiinalaiselle horoskooppimerkille.

Jos olet tilastoniilo, täältä löydät kuluneen vuoden luetuimmat jutut ja aktiivisimmat kommentoijat jne.

Varpun blogivuosi 2015

Mainokset