”Ja päivä saapui, jolloin vaara jäädä suljetuksi nupuksi oli paljon kipeämpi kuin riski, jota tarvittiin puhjetakseni upeaksi ruusuksi.”

”HYVÄT NAISET

Länsimainen lääketiede on muuttunut niin lääke- ja tautikeskeiseksi, että siinä on lähes kokonaan unohdettu ihmisen olevan aina henkinen ja fyysinen kokonaisuus. Ajatellaan, että ihmismieli on erillään kehosta ja kehon eri osat ovat korjattavissa – tarvittaessa varaosillakin – aivan kuten autoissa. Lääkärit ovat erikoistuneet kukin oman alansa nippelitietoon, ja nykyisin heistä vain harvat pyrkivät ja pystyvät kiristyneen työtahdin vuoksi auttamaan potilasta kohti kokonaisvaltaista terveyttä.

Samaan aikaan me ihmiset emme ole muuttuneet miksikään. Me koostumme edelleenkin ruumiista ja mielestä, jotka ovat herkeämättömässä vuorovaikutuksessa. Aivomme reagoivat yhä edelleenkin tunteisiimme ja ajatuksiimme, ja koko psykosomaattinen verkosto elimistössämme välittää soluillemme tietoja näistä reaktioista.

Sen sijaan, että syyttäisimme lääkäreitä ja terveysviranomaisia, meidän kannattaa katsoa peiliin ja miettiä, miksi emme ota vastuuta terveydestämme omiin käsiimme? Kuka olisi parempi asiantuntija sinun itsesi suhteen kuin juuri sinä itse?

Kirjassani Hormoniharmoniaa sekä Luonnolliset vaihdevuodet -luennoillani annan ideoita elämäntapojen korjausliikkeeseen, käytännön vinkkejä omahoitoon ja itsensä hellimiseen. Osa kirjan ja luennon tiedoista perustuu koululääketieteen tutkimustietoon, osa täydentävään lääketieteeseen.

Keskeistä on käynnistää elimistön omat parantavat prosessit. Ihmiskeholla on sisäänrakennettu kyky korjata omia toimintojaan, meidän pitää vain tarjota sille mahdollisuus siihen. Tämän parantavan prosessin ymmärtää paremmin, kun ajattelee vaikkapa lumelääkkeitä, jotka sisältävät lähinnä sokeria tai suolaliuosta. Lukuisissa tutkimuksissa on havaittu saavutettavan niillä yhtä hyviä tuloksia kuin lääkkeillä, joissa on oikeasti vaikuttavia ainesosia.

Ihmisen kyky parantaa itseään on erittäin tehokas, kunhan hänellä on voimakas luottamus parannuskeinoon. Näitä esimerkkejä voisin luetella lukuisia. Siitä huolimatta olisi älyllistä ja tunteellista epärehellisyyttä sekä liiallista ihmiskehon ja mielen yksinkertaistamista leimata koko asia plasebovaikutukseksi. Tarkoitukseni ei ole todistella, ettei lääke- tai leikkaushoidoilla olisi merkitystä. Totta kai niillä on. Mutta silloin, kun on kysymys esimerkiksi kuukautiskierron tai vaihdevuosien aiheuttamasta oireilusta, leikkaukset ja lääkehoito eivät yleensä ole paras tai ainakaan se ensimmäinen vaihtoehto. Tehokkaita keinoja oireiden poistamiseen löytyy myös pehmeämmistä vaihtoehdoista.

Tarvitaan vain voimakas sitoutuminen itsehoitoon ja uusien toimintatapojen ottaminen osaksi arkielämää.”

Ote kirjasta Hormoniharmoniaa ruokavalion ja joogan keinoin

kukka

 

 

lerouge

Helsinki Hyvinvointikauppa PUR torstaina 14.4. klo 18.30  alkaen.

PUR Kauppa ja Vogel kutsuvat tyttöjen iltaan.
Ohjelmassa on Varpu Tavin luento vaihdevuosista ja siihen liittyvistä oireista ja hoidosta, hyvää oloa ja seuraa, ehkä jopa ripaus joogaa 😉
Bohon pikameikkejä, arvonta sekä pientä purtavaa.
Tilaisuus on maksuton ja osallistujille on luvassa pieni lahja. Ilmoittauduthan mukaan lähettämällä mailin osoitteeseen hyvinvointi@pur-kauppa.fi
Yhteistyössä mukana www.vogel.fi ja www.bohosuomi.fi

 

 

 

Mainokset