Punttaava insinööri turvautuu tietysti taulukkolaskentaohjelmaan tarvitessaan personal traineria.

13090231_10153758708168752_139544758_n.png

Ohje ja taulukko: Arttu Niskasaari

 

Insinööri kertoo:

”Olen kolme kuukautta tehnyt 5×5 voimatreeniä, jossakin vaiheessa olen ajatellut vaihtaa sen 10×10 volyymitreeniin. Siinä vaiheessa eivät mitkään 24 tunnin paastot ennen treeniä toimi.

Viikonlopun syömiset ovat olleet lähinnä ylläpitotasoa, en viitsi niin jännittää niiden kanssa. Kun lisäksi ottaa huomioon, että proteiinisynteesi käy täyttä häkää vielä 24 tuntia treenistä, joten ei ole mitään mieltä olla lauantaina syömättä. [Suom. huom.: Proteiinisynteesi on biologinen prosessi, jolla solu valmistaa amino­hapoista proteiineja.]

Suurin merkitys vaikuttaa olevan sillä, että syömisikkuna on sama joka päivä (8 tuntia). Lepopäivinä se voisi olla pidempikin, mutta nälällä on taipumus tulla samoihin aikoihin sekä teoriassa että käytännössä.

Punainen lanka lienee se, että treenipäivänä mahdollistetaan lihaskasvu puntilla ja syömisellä, ja lepopäivänä nautitaan paaston tuomasta testosteroni-kasvuhormi -vasteesta.

Lihaskasvun optimoimiseksi pitäisi tietysti syödä myös lepopäivinä yli kulutuksen, mutta tavoitteeni on nyt saada myös senttejä pois vartalosta, ja siksi tingin optimaalisesta.

En varsinaisesti laske kaloreita tai mittaa ruokia. Lähinnä katson raaka-aineet päivän mukaan ja syön sen verran, mikä tuntuu hyvältä. Pääsääntö on: oikeata kunnon ruokaa, eikä osastoa Pizza Hutin buffa tai proteiinisheikit.”

 

Image courtesy of Sira Anamwong at FreeDigitalPhotos.net

 

Lue myös:

Insinöörin ohje iltaruokailuun

Mainokset