MTV Lifestyle -sivustolla lainattiin Lifehack-sivustoa (näinhän nykyään terveysuutiset kulkevat!) migreenin luonnonmukaisesta hoitokeinosta sitruunalla ja suolalla.

Tarvitset:

  • Muutaman teelusikallisen sitruunasta puristettua mehua
  • Kaksi teelusikallista laadukasta suolaa, esimerkiksi kristallisuolaa
  • Vettä
  • Sekoita ainekset keskenään, nauti ja odota muutama minuutti.

Lähde: Lifehack.org

Image courtesy of Suat Eman at FreeDigitalPhotos.net

ID-10062912

Image courtesy of Mister GC at FreeDigitalPhotos.net

Kirjassa Koko naisen terveys kirjoitamme:

Migreenin hoidossa auttaa sitruunamelissa. Sitruunamelissaa kannattaa kasvattaa ruukussa ja käyttää ruoanlaitossa. Sitruunamelissan eteeriset öljyt saadaan irtautumaan rasvan tai alkoholin avulla, lisää siis oliiviöljyä ja viinitilkka ruokaan. Eteerisillä öljyillä on desinfioiva ja tulehdustilaa (siten myös migreeniä) ehkäisevä vaikutus. Sitruunamelissa vaikuttaa jännitystä laukaisevasti ja hermoja rauhoittavasti sekä parantaa aivojen verenkiertoa.

Migreenin ennaltaehkäisemiseksi kannattaa juoda sitruunamelissateetä. Laita teelusikallinen tuoretta tai kuivattua sitruunamelissaa kuppiin ja päälle kuumaa vettä (ei kiehuvaa). Juo kolme kupillista päivässä parin viikon ajan.

Migreenikohtauksen ennaltaehkäisyyn esimerkiksi säätilan muuttuessa, kuukautisten tai stressin aikana auttaa sitruunamelissatinktuura. Tinktuura valmistetaan sekoittamalla 20 grammaa kuivattuja lehtiä desilitraan alkoholia hauduttamalla seosta kaksi viikkoa. Sen jälkeen seos siivilöidään. Tinktuura laitetaan puhtaaseen suihkepulloon ja migreenin uhatessa suihkutetaan pieni määrä kielen alle puolen tunnin välein, kunnes olo paranee.

Migreeniä voi myös ehkäistä syömällä peukalonkynnen kokoisen sitruunamelissan lehden joka päivä rasvan kera neljän viikon ajan. Sitten pidetään neljän viikon tauko. Tämä toistetaan kaksi kertaa puolen vuoden aikana. Samaan aikaan pidetään migreenipäiväkirjaa. Lievän migreenin pitäisi jäädä pois tai ainakin kohtausten määrän harventua.

 

Lisätietoa migreenin hoidosta ja omahoidosta löydät kirjasta.

Mainokset