Kuva ei liity tapaukseen.

Viime lauantaina osallistuin workshopiin, jossa opeteltiin tanssimaan mamboa, merengueta ja cha cha cha’ta. Kyseessä ei ollut paritanssi (villit hevosetkaan eivät saisi miestäni tanssilattialle, hänen liikehdintänsä olisi ratapölkyn viehkeää). Minä olen aina pitänyt tanssimisesta, vaikken koskaan ole mitään tanssia kunnolla oppinutkaan; olen harrastanut tanhuja, ulkomaisia kansantansseja, jopa jazzbalettia yhden syksyn, itämaista vatsatanssia useita vuosia (olin lähinnä koominen huonoudessani), ja nyt sitten menin pitkästä aikaa tanssimaan, ihan huvikseni kokeilemaan lattareita.

Sisälläni asuu hyvä tanssija, jostakin syystä se ei vain suostu tulemaan ihmisten ilmoille… Meitä oli kahdeksan naista mamboamassa, kaksi ensikertalaista mukana. Kyseessä oli fitnesstreeniä tanssimalla, tanssillisempaa kuin zumba (kuulemma), mutta ei kuitenkaan kilpatanssin vaativuudella. Opettelimme ihan alkeita. Opettajamme Chiara Ottaiano oli noin 150-senttinen, tarkka ja napakka. Parikin kertaa hän tuli viereeni näyttämään, miten ne jalat oikein menevät. Sittenhän minä ihan varmasti sotkeennuin, kun huomiota kiinnitetään (finnish nightmares!). Oikeasti itsetuntoni kestää ihan hyvin nauraa itselleni. Tietenkin lohdutti, etteivät ne muutkaan niin hyviä olleet. Vain yksi nuori nätti, rehevä tyttö oli jo kärryillä ja tanssi paremmin kuin me muut (aivan samoin kuin kielissä, olen tanssissakin tarkka huomaamaan, kuka osaa ja kuka ei, vaikken itse osaisikaan…). Kas näin:

Viikon päästä menenkin sitten viiden tunnin workshopiin opettelemaan bollywood-tansseja Mridula Singhin johdolla (väittääkö joku, ettei mamuista ole iloa?). Mitään en bollywoodtanssista tiedä, mutta kuulostaa kivalta. Näin mennään sitten:

Ajattelen, että rutiinit ovat (aivo)terveyden paha vihollinen. Ihminen on vanha silloin, kun hän tekee jokaikisen asian samalla vanhalla kaavalla, aivojen hermoradat kangistuvat ja typistyvät. Niinpä tanssin aivoihini uusia kytkentäkaavioita!

____________________________________________

Projekti 60+FIT kestää puoli vuotta 1.7.-31.12.2016.

Personal trainerinani toimii PT ja fysioterapeutti Johanna Mäkelä

johanna

 

 

 

 

 

Kuntokompassi Personal Training Studio

Luomukampaamo ja -meikkaamo sekä verkkokauppa Ecobeautywellness

 

Tuotesponsorit (sponssiehdotuksia voi laittaa sähköpostilla varpu (at) varputavi.com):

Terttu Lilja Oy

vogel-logo-1000environ300px

 

Mainokset