HHT-ruokavalio2

Kun on tarvetta painonpudotukseen tai terveydellisiä syitä, napsaise kaksi ylintä kerrosta pois. Näin saat hiilaritietoisen laihtuvan elämäntavan pyramidin.

Kahden keskimmäisen tason pystymatriisit ja liukuvat värirajat tarkoittavat sitä, että jokainen meistä on yksilö, jonka terveydentila ja/tai aktiivisuustaso tarvitsee erilaisia määriä tärkkelystä ja sokereita suhteessa rasvoihin.

Rautalankaa: 130 kg painava kakkostyypin diabeetikko, joka on sohvaperuna, sietää ja tarvitsee vähemmän sokeristuvia hiilihydraatteja kuin päivittäin kovaa treenaava personal trainer. Normaalipainoiselle atoopikolle on hyväksi vähentää tärkkelystä ja lisätä oliiviöljyä ja muita hyviä rasvoja. Akneihoinen tai lymfaedeemaa poteva vähentäa maitotuotteita. Jne. Jne.

Useimmat kaipaavat herkkuja, joten ne on jaettu fiksuihin herkkuihin ja sitten ihan psyykeruokaan, jota joskus on saatava, jotta psyyke pysyy terveenä!

Eka sääntö on:

Oikea tärkkelys- ja sokerihiilihydraattien määrä ruokavaliossa riippuu terveydentilastasi, mahdollisesta painonpudotustarpeesta sekä fyysisestä aktiivisuustasostasi.

Toka sääntö on:

Jos syöt runsashiilihydraattisesti, syö vähärasvaisesti. Ja päinvastoin: jos syöt runsasrasvaisesti, syö vähähiilihydraattisesti. Tätä sääntöä voi noudattaa myös päiväkohtaisesti, ei sen tarvitse merkitä mitään ruokavaliokahletta, mikäli terveydelliset syyt eivät pakota. Jos syöt kohtuuhiilarisesti, syö kohtuurasvaisesti.

Elementary, my dear Watson!

TILAA hiilaritietoisen ruokavalion klassikko, suomalainen perusteos Laihdu ilman nälkää.

Allaolevista linkeistä voit ladata pyramidit PDF-tiedostoina. Niitä ei saa muuttaa eikä julkaista painotuotteissa tai E-kirjoissa ilman lupaa; niitä saa kopioida ja jakaa.

Laihdu ilman nälkää

Nauti elämästä terveellisesti