Ravintoneuvoja ja kouluttaja Nina Westerback kehitti lukijoilleni kaksi uudenuutukaista hiilaritietoista herkkureseptiä.

suklaakirsikat

Suklaakirsikat  

Tarvitset:

parikymmentä kirsikkaa
(jos kirsikoita ei ole,  myös pienet mansikat tai kotimaiset vadelmat käyvät)
noin 50 g kaakaovoita
1 tl kookosöljyä
noin 2 rkl hyvää kaakaojauhetta
1 rkl juoksevaa hunajaa

Tee näin:

Sulata kaakaovoi ja kookosöljy noin 45 °c -asteisessa eli hiukan kättäsi lämpimässä vesihauteessa. Sekoita huolellisesti kaakao ja 1 tl hunajaa.
Kaada loput hunajasta pieneen kuppiin.
Jos käytät pakastekirsikoita tai -marjoja, ota ne huoneenlämpöön noin 10 minuuttia ennen. Jos käytät tuoreita kirsikoita, laita ne jääkaappiin, ja ota ne esille juuri ennen käyttöä.
Pistä  coctailtikku yhteen kirsikkaan kerrallaan. Pidä varovasti tikusta kiinni ja kierrä kirsikka ensin hunajassa, sitten suklaasulassa ja sitten vielä kerran suklaasulassa. Aseta se sitten lautaselle kovettumaan. Jatka, kunnes kaikki kirsikat on kuorrutettu.

suklaakakku_mustikkakerma

 Suklaakakku mustikkakerman kera  

Tämä suklaakakku ei sisällä gluteenia, jauhoa tai valkoista sokeria.  
 
Tarvitset:

30 g kaakaovoita
30 g voita
2 rkl kaakaojauhetta
2 luomukananmunaa
2 rkl moscado- tai intiaanisokeria
2 rkl creme fraichea
0,5 dl mantelijauhetta
voita vuoan voiteluun
kaakaopavun rouhetta, kurpitsansiemeniä

mustikkakermaan:
1 dl luomukermaa
0,5 tl  Biokian mustikkajauhetta

Tee näin:

Sulata ensin kaakaovoi ja voi vesihauteessa.

Vatkaa sillä aikaa kananmunat ja moscado- tai  intiaanisokeri vaahdoksi. Vatkaa alimmalla nopeudella kananmunaseoksen joukkoon creme fraiche ja mantelijauho kunnes seos on tasainen taikina. Se vie vain hetken.

Sekoita rasvaan kaakaojauhe. Vatkaa sitten alimmalla nopeudella kaakaoseos taikinaan.

Voitele pieni vuoka. Kaada taikina siihen. Ripottele päälle vähän kaakaopavun rouhetta tai kurpitsansiemeniä, tai molempia.

Paista 150 °C- asteisessa uunissa noin 15-18 minuuttia, kunnes kakku on juuri ja juuri hyytynyt.

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon mustikkajauhe. Tarjoa kermavaahto kakun lisukkeena.

 

Hauskaa Pikkujoulua Kaikille  Hiilaritietoisille!

toivottavat Varpu ja Nina

 

 NINAN HHT-RESEPTEJÄ

LISÄÄ HHT- JOULUHERKKUJA