sanity

1. Ansku kommentillaan:

Fitti tyyppi on sellainen, joka ottaa vastuun kunnostaan ja terveydestään. Hän liikkuu riittävästi, syö kohtuu terveellisesti ja osaa myös rentoutua. Fitistä tyypistä huokuu elämän ilo, sillä hän osaa nauttia elämästään. Terveelliset ja kohtuulliset elämäntavat ovat hänelle luonnikas osa elämää; ei hampaat irvessä vedetty kuuri. Fitti voi pysähtyä juoksulenkillä popsimaan muutaman mustikan eikä häntä harmita hiihtolenkillä hitaammin etenevät lapsoset.

 2. Heli:
Fit on sitä, että omista rajoitteista, sairauksista ja elämäntilanteesta huolimatta pyrkii pitämään itsestää parasta mahdollista huolta. Tekee elämässä tietoisia valintoja, koska hyvä olo ja jaksaminen on itselle tärkeämpää kuin sellaiset asiat, joiden johdosta vaarantaisi omaa hyvinvointia. Fit näkyy ihmisen silmistä, hymystä, ihosta, liikkeistä ja olemuksesta. Sitä ei voi nähdä siitä, että erottuuko ne 6 lihasta siitä navan ympäriltä vai ei.
3. Kaitsu (Karl Filtness):
Fit on mielestäni enemmän henkinen tila kuin fyysinen preesenssi. Vatsamakkaralla ja selluliittipepullakin voi olla fit, jos omaa oikeanlaisen asenteen. Fitness on sitä, että pystyy haastamaan itsensä uusiin parempiin suorituksiin, jaksaa nousta vähän väsyneenäkin sohvalta ja painua lenkille, pystyy rugbypelissä ottamaan vielä sen yhden spurtin tai puntilla puristaa vielä pari toistoa. Se on halu tehdä itsestään parempi, halu parantaa omaa suoritustaan, voittaa omat epäilykset ja selättää sohvaperunademonit. Kaikki on eri tilanteissa ja jollekin tavoite voi olla juosta nopeammin, toiselle kävellä 30 minuuttia enemmän viikossa; tärkeintä on mentaalisten esteiden kaataminen ja halu liikkua. Aika usein tämä johtaa kovempaan kuntoon ja yhteiskunnallisesti hyväksyttyyn estetiikkaan, muttei se ole se pääasia.
4. Kati Puntti:
Fit on mielentila ja asenne. Jokainen on omanlaisensa yksilö,niin ulkoisesti kuin sisäisestikin. Fit on sitä, että pyrkii tekemään itsestään sen parhaan itsensä. Ihminen joka on fit osaa asettaa itselleen realistiset tavoitteet ja pyrkii niihin maltillisesti mieltään ja kroppaansa kuunnellen ja sen viestejä kunnioittaen. Fit ei ole jotain mitä voi hakea kuin hampurilaisen drive-in kaistalta, vaan se vaatii pitkäjänteisyyttä ja jonkinlaisen punaisen langan jota voi seurata silloin kun tarjolle tulee taas se uusi ihmepilleri/dietti/jumppaohjelma. Fit on parhaimmillaan elämäntapa, ei syklittäinen pyrähdys kun halutaan lunastaa uudenvuoden lupaukset tai saada itsensä rantakuntoon kuukaudessa. Fit on ihminen, joka osaa iloita pienistä positiivisista muutoksista, eikä lyö itseään maahan olemalla itselleen armoton ja julma. Liikunnan ja hyvän ravitsevan ruoan tulisi olla ihmisille ilo, ei itsensä jaloin kidutusmuoto !
Mainokset