Istuin viime keväänä Strindbergillä salaattilounaalla Environin kouluttaja Minna Heikkilän kanssa. Kysyin Minnalta, mitä tehdä dekolteelle ja ryppyisille käsille. Hän antoi minulle hyvän neuvon:

”Kun hoidat kasvoja, jatka hoito aina dekolteelle ja kämmenselille.”
Yksinkertainen neuvo, joka toimii! Olen aina muistanut sipaista samat rasvat kaulalle, mutta dekoltee on useimmiten unohtunut. En pode mitään mummonkaulaongelmia, kuten en pelkää vanhenemistakaan, mutta olen loputtoman kiinnostunut siitä, mitkä kaikki vanhenemisen ilmiöt ovat väistämättömiä, ja mitkä valinnaisia. Olen useinkin kiinnittänyt huomiota, kuinka naisen kasvojen iho voi olla hyvinkin nuorekas, mutta kaula ja etenkin dekoltee paljastaa iän armotta.

Pidän avokaulaisista puseroista, mutta välillä jo mietin pitääkö minun niistä luopua. Ei mistään ulkopuolisesta paineesta johtuen (vanhat naiset saavat pukeutua juuri siten kuin huvittaa!), vaan omasta sisäsyntyisestä estetiikan tajustani johtuen: punertavat, hiusryppyiset rintavaot kun vaan eivät ole seksikkäitä eivätkä kauniita.

fbkuva1joulukuu16Copyright Vitamion Oy / Environ Skin Care ltd.

Nyt olen puoli vuotta hoitanut sekä dekolteeta että kämmenselkiä yllämainitun periaatteen mukaan (blogiyhteistyönä). Kasvovettä myöten olen jatkanut hoidon käsiin saakka. Rituaalista on jo muodostunut yhtä automaattinen kuin hampaiden pesusta, ei minun sitä tarvitse erikseen muistaa, eikä se lisää puleeraamiseen käyttämääni aikaa.

Täsmähoitoaineina olen käyttänyt AVST  (Advanced Vitamin Skin Therapy) Hydrating Lotionia sekä Body Oilia. AVST-sarjan uusi nimi on Skin Essentia, pikkuhiljaa pakkaukset muuttuvat, mutta tuotteet pysyvät samoina.

AVST Hydrating Lotion 200ml: pH-tasapainotettu keskivahva AHA-happovartaloneste kuorii ihoa kevyesti pehmentäen karheita ja kuivia ihoalueita. Käytetään yhdessä AVST Body Oil:in tai Body Cream:in kanssa.

AVST A, C&E Body Oil 100ml: Erittäin hienojakoinen ja voimakas A-, C- ja E-vitamiiniöljy vartalon iholle. Sopii myös kasvoille esim. akneihon hoitoon.

Rintavako reagoi ensin mielenkiintoisesti. Iholle muodostui ihan pieni rypäs ikään kuin talipaakkuja (en tiedä, mitä ne olivat). Aikaa myöten ne katosivat. Nyt dekolteeni on lähes uusi, arvioni mukaan viivytystaistelu on ohitettu, nyt tavoitellaan uutta hehkua. Dekolteen kunnon voi tarkistaa vaikkapa tästä retusoimattomista ja ah niin kauniista kuvasta:

feetandsoul Kuvassa olen helsinkiläisessä Feet and Soul Experience -kauneushoitolassa saamassa Environ Collagen Lift -hoitoa.

 

Kämmenselissä en ole havainnut muutosta — mutta eivät ne ole ryppyisemmätkään. Käsissähän ikä ensimmäisenä näkyy, niiden suhteen käyn vain rauhanomaista viivytystaistelua.

Environ on ammattilais- ja hoitolasarja. Jälleenmyyjät ja hoitolat löytyvät täältä.

 

Lisää aihepiiristä Iltalehden blogissani:

Kärsitkö maksaläiskistä?

Mummonkaula pullonkaulana

Tehokas kasvojenkohotus ilman veistä

 

____________________________________________

Projekti 60+FIT kestää puoli vuotta 1.7.-31.12.2016.

Personal trainerinani toimii PT ja fysioterapeutti Johanna Mäkelä

johanna

 

 

 

 

 

Kuntokompassi Personal Training Studio

Luomukampaamo ja -meikkaamo sekä verkkokauppa Ecobeautywellness

Feet an Soul Experience

Tuotesponsorit

Terttu Lilja Oy

vogel-logo-1000environ300px